Home Voorpagina Wouter van Rossum: “De Briennenoordbrug was zwaar”

Wouter van Rossum: “De Briennenoordbrug was zwaar”

door hardloopnetwerk

Wouter van Rossum deed gisteren mee aan de Bruggenloop, wat echt een feestje was. Hij komt uit de buurt van Rotterdam, dus daar lopen vindt hij sowieso geweldig. Omdat hij normaal te hard start, was zijn doel om dit keer behouden te starten. Dit resulteerde in een nieuw persoonlijk record. In het interview vertelt hij hierover en verder deelt hij zijn doelen voor het komende jaar. 

Door Jasper Boot

Gisteren liep je een dik persoonlijk record op de Bruggenloop. Had je dat vooraf verwacht?

Stiekem had ik wel verwacht een PR te lopen. Ik heb het afgelopen jaar erg hard getraind en heb grote stappen gemaakt (vooral qua inhoud en duurvermogen). De laatste weken draaide de trainingen goed en dat heeft veel vertrouwen gegeven. Toen ik in de ochtend de wind voelde was ik wel even gespannen. Maar uiteindelijk is het gelukt! 😊

Met welke tacktiek ging je de wedstrijd in?

Normaal start ik veel te hard. Dat wilde ik gister niet. Toch is dit niet helemaal gelukt. Toch startte ik voor mijn doen behouden. Wat resulteerde in ontspannen lopen en een goede hartslag tijdens de wedstrijd. De briennenoord brug was zwaar, maar was zeker te doen zo met de wind in de rug op dat stuk. Vanaf de brug was het tempo maken naar beneden. Bij 13-15 km liep ik alleen met veel wind tegen. Ik kon mijn tempo niet helemaal vasthouden maar toch tevreden met het eindresultaat. 🙂 Helaas was bij de finish de afstand niet precies 15,0 km. Hierdoor onder de finish boog door gelopen en omdat het nog niet druk was in het finishgebied kon ik daar mijn 15,0 km volmaken en met recht over een PR op de 15,0 km spreken! 🙂

Wat vond je van de sfeer tijdens de Bruggenloop?

Die vond ik super! Ik kom zelf oorspronkelijk uit de buurt van Rotterdam dus ik vind het sowieso geweldig om wedstrijden in de mooiste stad van Nedereland te lopen! Denk daar duizende juichende mensen bij en het feest is compleet!

Wat zijn je plannen voor 2019?

Mijn plannen voor 2019? Ja, die weet ik stiekem wel! Eerst nog even over 2018. Ik hoop volgende week zondag nog een aanval te doen naar mijn PR op de halve marathon. Ik ga dit proberen in Dronten. Dan volgen er twee weken rust/rustig trainen om begin 2019 klaar te zijn voor de volgende voorbereiding! In 2019 wil ik in Rotterdam mijn PR op de marathon aanvallen. Mijn doel: een tijd die bij mijn andere tijden passen. Stiekem droom ik over een sub 3 uur, wat mogelijk zou moeten zijn, maar met een 3.05 zou ik al super blij zijn! Ik denk dat ik dat moet kunnen!

Hoe kijk je terug op het jaar 2018 op sportief vlak?

Met een stralende lach! Ik heb een PR gelopen op elke afstand. 3000m, 5000m, 10km, 15km, 21,1 km en 42,2km. Het harde werken van de afgelopen 14 maanden hebben zich dus wel degelijk uitbetaald. Verder ben ik gewoon heel erg blij dat ik na toch wel redelijk wat blessureleed nu al gedurende 14 maanden fit ben, en dat ik de juiste balans heb gevonden tussen trainen en mijn rust pakken (luisteren naar mijn lijf).

Meld je nu gratis aan voor onze nieuwsbrief

Foto: PR Wouter

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten