Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Arne Mulder

De week van Arne Mulder

door hardloopnetwerk

Vorige week was ik op trainingsstage op het Spaanse eiland Lanzarote. Hier heb je een fantastische omgeving om te sporten. Het wemelt hier van de fietsers, hardlopers en triatleten. Momenteel zit ik in een fase dat ik mijn aerobe basis aan het uitbouwen ben. Samen met mijn trainer Rene Godlieb heb ik overlegd dat ik deze week veel ga trainen om te werken aan mijn basis conditie. Aan het eind van de week liep ik ook nog een 10 km wedstrijd tijdens de Lanzarote international Marathon.

Door Arne Mulder

Ik was hier samen met mijn vriendin Sarah-lynn Reuver, mijn zus Nardie en mijn vriend Mark Herssevoort. Hieronder een verslag van mijn week. Veel leesplezier toegewenst!  Zaterdagmorgen kwamen wij aan in Costa Teguise, het weer was fantastisch en zondag hebben we op beide dagen getraind en de omgeving verkend.

Maandag 3 december
De afgelopen dagen ben ik verkouden geworden. Dit is even balen want deze week wil ik juist flink wat trainen. Ik hou goed in de gaten dat ik niet echt ziek wordt en probeer mijn trainingen zo goed mogelijk te draaien. S’nachts kon Sarah-lynn geen oog dicht doen vanwege mijn verstopte snotneus, volgens Sarah-lynn lag ik enorm te “zagen”. Gelukkig heb ik vlak voor vertrek nog een neusspray gekocht, deze ga ik vanaf nu maar gebruiken. Sarah-lynn had oordoppen mee en hierna ging het allemaal beter qua nachtrust. Vanmorgen lekker los gelopen, in de middag zou ik intervals trainen maar vanwege misselijkheid heb ik het bij een rustige duurloop gehouden.

Dinsdag 4 december
Vanmorgen rustig 10 km over de boulevard gerend, ik voel me veel beter dan gistermiddag en ben niet meer misselijk.  Vanmiddag hebben we een mooie fietstocht naar Arrecife gemaakt. In Arrecife hebben we heerlijk op het strand gelegen en gezwommen in de zee. Het is geweldig weer en tussen de middag gaf de thermometer maar liefst 28 graden aan! Na het zwemmen gingen Mark en ik naar de atletiekbaan voor een baantraining. Het sport complex (Ciudad Deportiva Lanzarote) is veel groter dan de atletiekbaan thuis in Zwolle. De training ging heerlijk, 5x 1200m in 3’56” met een dribbel pauze van 200m.

Woensdag 5 december
Voor vandaag staat de langste training van de week op het programma. Een lange duurloop van 1 uur en 3 kwartier. Mark ging meefietsen als DJ en had een bidon sportdrank mee. Onderweg was het al snel warm en er zaten flinke heuvels in de looproute. Onderweg kwamen we veel fietsers en hardlopers tegen.  Na een stevig ontbijt vertrokken we met zijn allen voor een mooie fietstocht langs de boulevard. We zijn naar Puerto del Carmen gefietst. Hier hebben we lekker koffie gedronken op een terras en daarna gingen we terug fietsen. We maakten halverwege nog een pitstop bij het strand van Arrecife, heerlijk vertoeven in de zon.

Donderdag 6 december
Sommige mensen stuiteren gelijk nadat de wekker is gegaan en bij mij ging dit vandaag  wat trager. Vanmorgen werd ik slaperig wakker, het was warm op de kamer en ik kwam traag op gang. In de ochtend wederom 10 km loslopen over de boulevard . Aan het einde van de middag hadden we graag op de baan willen trainen. Helaas ging dit niet door vanwege een nationale feestdag in Spanje (Día de la Constitutión). We besloten om naar Arrecife te fietsen om hier op de boulevard te gaan trainen. In Arrecife is de boulevard namelijk stukken breder en vlakker dan in Costa Teguise, dat maakt het meer geschikt voor tempowerk. De training ging erg lekker, 2 series van 10x 200m in 34” met 45” dribbelpauze en 1’30” seriepauze.

Vrijdag 7 december
Vanmorgen ben ik de dag begonnen met een duurloop van 15 km. De benen voelden wat vermoeid aan en ik heb wel eens lekkerder gelopen. Vandaag hebben we geen plannen, behalve onze startnummers ophalen en de huurfietsen inleveren. Toen we s ’middags bij de startlocatie aankwamen begon het helemaal te kriebelen. De kids run was bezig en de sfeer was gigantisch goed. De Spaanse muziek klonk hard en de speaker danste enthousiast met het publiek. We hebben allemaal zin in de race van morgen!

Zaterdag 8 december
Op tijd opgestaan om goed wakker te zijn en rustig te ontbijten. Tijdens het ontbijt voel ik me goed, van ma t/m vrij heb ik al veel gelopen en ik merk dat mijn lijf niet helemaal is uitgerust. Vorig jaar ben ik hier als 3e geëindigd op de 10 km, ik hoop daarom stiekem ook hoog te eindigen en ik heb veel zin om te lopen! Nardie, Sarah-lynn en Mark doen ook mee aan de 10 km en hebben er ook zin in. Tijdens het inlopen zie ik sterke atleten die vorig jaar hebben deelgenomen, o.a. WK-ganger Jaume Leiva en Juanmi Moreno. Het startschot ging en voor even kon ik mooi met de kopgroep mee. De start was om 12:00 uur en tijdens de race is het erg warm. Daarnaast waren er nog 2 andere elementen die de race lastig maakten: Het parcours heuvelachtig en de hele weg liepen we tegen de (stevige) wind in omdat het een point-to-point parcours van Arrecife naar Costa Teguise is. Vanaf ongeveer 3 kilometer kon ik niet meer met de groep mee en ik heb de rest van de route alleen gelopen. Het was super zwaar maar ik heb enorm genoten van de sfeer en de mensen langs de kant. Ik ben vandaag als 7e geëindigd in een tijd van 36:54, het parcours was gewijzigd naar 10,6 km en ik ben helemaal tevreden! Sarah-lynn werd knap 5e, Nardie liep veel fijner en beter dan vorig jaar en Mark liep voor de eerste keer een 10 km race en hij vond het prachtig. Na afloop genoten van het lekkere eten en drinken bij de finishlocatie, het was een geslaagde trainingsstage!

Zondag 9 december
Om 6:30 uur opgestaan om de hele dag te reizen en om 18:00 uur waren we weer thuis in Zwolle.

Foto’s: Arne Mulder

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten