Home Laatste Nieuws Susanne van Leeuwen: ”Ik loop pas twee jaar fanatiek hard”

Susanne van Leeuwen: ”Ik loop pas twee jaar fanatiek hard”

door hardloopnetwerk

Susanne van Leeuwen loopt pas twee jaar hard. Tijdens de Montferland Run liep ze een dik persoonlijk record en finishte ze ruim onder het uur. De atlete kijkt met een tevreden gevoel terug op het jaar 2018 en is ze het meest trots op haar overwinning van het Rabobank Randmeren Circuit.

Door Jasper Boot

Vorige week liep je in Montferland Run een dik persoonlijk record. Had je dat vooraf gedacht?
Ja, van tevoren had ik wel verwacht dat ik een persoonlijk record zou gaan lopen, maar dat het zo goed zou uitpakken had ik niet durven hopen. Natuurlijk wilde ik super graag onder het uur lopen, maar moest ook realistisch blijven naar mezelf. Ik had tegen mezelf gezegd dat ik ook dik tevreden moest zijn als ik 1 à 2 minuten boven het uur zou eindigen. Onderweg merkte ik al dat ik echt lekker liep en de heuvels me redelijk makkelijk afgingen. Dit gaf mij alleen maar meer energie om door te lopen. Ik was super blij toen ik met 59:22 over de finish kwam!

Welke wedstrijden staan er de komende tijd nog voor je op het programma?
Aanstaande zondag loop ik de Kerstloop in Dronten. Hier ga ik de 10km lopen en hopelijk een nieuw PR neerzetten. Op 2e kerstdag loop ik de Wim van Beek Crossloop in Klarenbeek en op oudejaarsdag staat de Sylvestercross op de planning. Nog 3 mooie wedstrijden dit kalenderjaar. In januari loop ik geen wedstrijden, zodat ik in februari weer fit aan de start kan staan van onder andere de Midwintermarathon in Apeldoorn en de Groet uit Schoorl run, waar ik de 10km loop voor het NK.

Waar valt voor jou nog de meeste winst te behalen?
Mijn looptechniek en kracht. Ik ben momenteel veel bezig met het verbeteren van mijn looptechniek. Met name mijn armzwaai, deze moet echt beter. Als ik vermoeid ben vind ik het lastig om dit onder controle te houden. Daarnaast ligt mijn focus op krachttraining en corestability. Hier valt ook zeker winst op te behalen. Naast mijn loopschema heb ik hier nu ook een schema voor, iets wat mij zeker helpt om hieraan te werken.

Als je terugkijkt op 2018, op welke prestatie ben je dan het meest trots?
Dat ik het Rabobank Randmeren circuit heb gewonnen. Bij ons op de Veluwe worden verschillende loopwedstrijden georganiseerd en de organisaties hiervan zijn samen gaan werken om er een competitie van te maken. Je moet 3 van de 4 wedstrijden meedoen wil je kans maken voor het eindklassement. Hierdoor krijg je een mooie onderlinge competitie en is niet alleen de wedstrijd zelf belangrijk, maar ren je ook voor het klassement. Ik heb alle 4 de wedstrijden meegedaan en ben hiervan overall winnares geworden.Ook loop ik sinds oktober bij Loopland Gelderland Apeldoorn onder leiding van Gertjan Wassink en ben ik aangesloten bij het Runsupplies runningteam, iets waar ik ook super trots op ben. Het is onwijs leuk en motiverend om te lopen met atleten die net als ik ambities hebben in de atletiek. Samen trainen we onder goede begeleiding en helpen we elkaar hogerop te komen.

Wat zijn je sportieve ambities?
Sneller worden! Ik loop pas 2 jaar fanatiek hard en merk dat ik al veel progressie heb geboekt. Hier wil ik zeker nog heel veel meer uit gaan halen. In 2019 wil ik mijn tijden blijven verbeteren en naast de wegwedstrijden ook meer baanwedstrijden gaan lopen. Een 3000 meter lijkt mij bijvoorbeeld ook heel leuk en is een afstand die ik nog niet heb gelopen in wedstrijdvorm. Ik weet dat ik geduld moet hebben, maar ik blijf doelen stellen voor mezelf en ga alles eruit halen wat erin zit!

Meld je nu gratis aan voor onze nieuwsbrief

Foto: PR Susanne

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten