Home Laatste Nieuws Alles over de NK Indoor 2023 (+ interview Femke Bol)

Alles over de NK Indoor 2023 (+ interview Femke Bol)

door Tijn Piest

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari vond in het Omnisport wederom de Nederlandse kampioenschappen indoor voor senioren plaats. In Apeldoorn streden de beste atleten van Nederland om goud, zilver en brons in twaalf verschillende atletiekdisciplines. Alle uitslagen, de 24 Nederlandse kampioenen, quotes en interviews vind je hieronder.

Alle uitslagen

Wereldrecord Femke Bol! Ze loopt 49.26 op de 400 meter indoor. Het oude record stond (al 41 jaar!) op 49.59 gelopen door de Tsjechische Jarmila Kratochvilova.

We spraken Femke Bol (23) direct na haar wereldrecordrace over 400 meter indoor. ‘Er ging vandaag echt heel veel goed, maar het kan nog harder!’ Luister verder via de video hieronder. Tegen de Telegraaf zei Femke: ‘Ik wilde dat wereldrecord zo graag, en dacht dat ik het kon. Ik moest mij dan wel aan de opdrachten van mijn coaches houden. Dat betekende na 200 meter als eerste openen, nog vóór Lieke die altijd zo snel opent. En dat lukte. Wat ik afgelopen week in Liévin verkeerd deed tussen 200 en 300 meter was een goede leerschool, maar het ging nu perfect, dat keihard doortrekken. Toen zat dat record teveel in mijn hoofd.’

’Een mooi bewijs dat ik goed in vorm ben. Het is mijn eerste dubbel op de indoorbaan. Op de EK indoor loop ik de 3000 meter, misschien doe ik daarvoor nog een 1000 meter in Birmingham, maar dat is nog niet zeker.’

Maureen Koster na het voltooien van de dubbel (1500 & 3000 meter) dit weekend.

‘Ik heb het een paar keer geprobeerd in de race. Uiteindelijk ging ik na 1500 meter en toen liep ik met Mahadi los. Ik sta niet hoog genoeg op de ranking voor de EK indoor. Ik focus mij nu op de 5000 meter bij de WK outdoor.’

Tim Verbaandert na het prolongeren van zijn Nederlandse titel op de 3000 meter.

Nederlandse kampioenen – zondag

Mannen

 • 200 meter: Cedrych van der Graaff
 • 400 meter: Isayah Boers
 • 800 meter: Bram Buigel
 • 3000 meter: Tim Verbaandert
 • 60 meter horden: Job Geerds
 • Hoogspringen: Douwe Amels
 • Verspringen: David Cairo
 • Polsstokhoogspringen: Menno Vloon

Vrouwen

 • 200 meter: Leonie van Vliet
 • 400 meter: Femke Bol (WERELDRECORD!)
 • 800 meter: Danaid Prinsen
 • 3000 meter: Maureen Koster
 • 60 meter horden: Marijke Esselink
 • Hoogspringen: Britt Weerman
 • Verspringen: Pauline Hondema
 • Kogelstoten: Jessica Schilder

Lees ook: CTS GROUP Talententeam 2023 van de Atletiekunie

Nederlandse kampioenen – zaterdag

Mannen

 • 60 meter: Raphael Bouju
 • 1500 meter: Mike Foppen
 • Hink-stap-springen: Alexander Soethout
 • Kogelstoten: Sven Poelman

Vrouwen

 • 60 meter: N’ketia Seedo
 • 1500 meter: Maureen Koster
 • Polsstokhoogspringen: Noga Piepenbroek
 • Hink-stap-springen: Maureen Herremans

Lees ook: De beste hardloopschoenen met een carbonplaat getest

Foto’s: Erik van Leeuwen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten