Home Laatste NieuwsAtleet van de week Sven Jansons: ”De meerkamp is echt heel zwaar”

Sven Jansons: ”De meerkamp is echt heel zwaar”

door hardloopnetwerk

Sven Jansons won zondag een bronzen medaille op het EK onder de 18 jaar in Györ. Hij vond voornamelijk dag één een hele mooie dag en vond het mooi om met zijn beste vriend, Sven Roosen, het toernooi te beleven. Wij hebben Sven uitgeroepen tot ‘Atleet van de Week’.

Door Jasper Boot

De meerkamp is een pittige discipline, maar toch wist je derde te worden op het EK onder de 18 jaar in Györ. Na de eerste dag stond je eerste en had je behoorlijk wat persoonlijke records te pakken. Hoe kijk je terug op het toernooi?

Dag één was echt een hele mooie dag. Door een goede 100m begon ik meteen als leider in het klassement en daar hoort dan ook het gele leader startnummer bij. Uiteindelijk heb ik dit nummer 5 onderdelen mogen dragen waar ik best wel trots op ben.  Het mooiste vond ik van dit toernooi de ervaring en dat ik alles met mijn beste vriend Sven Roosen heb kunnen doen. De meerkamp is echt heel zwaar, maar lichamelijk vooral mentaal. Samen hebben we twee dagen gestreden, waren we er voor elkaar en deelde alles. Dan beseffen dat we op het laatste onderdeel de afsluitende 1500 tegen elkaar moeten lopen om brons is echt verschrikkelijk. Ik ben echt trots op Sven Roosen hoe hij dit weekend gepresteerd heeft en ik denk dat wij deze mooie prestatie aan elkaar te danken hebben.

Het mooiste vond ik van dit toernooi de ervaring en dat ik alles met mijn beste vriend Sven Roosen heb kunnen doen. De meerkamp is echt heel zwaar, maar lichamelijk vooral mentaal.

Besef je al helemaal dat je een bronzen medaille hebt gewonnen? Waarom wel/niet?

Nee, ik besef het nog niet helemaal. Het voelt allemaal nog een beetje onwerkelijk. Na dag een besefte ik al wel dat als ik zo door zou gaan op het podium zou kunnen komen. Tijdens de tweede dag had ik het wel behoorlijk zwaar.

Vorig jaar won je ook in Hongarije een medaille op het EYOF, maar toen op de 110 meter horden. Welke medaille voelt voor jou specialer?

Deze medaille voelt een stuk specialer. Ik heb hier veel meer trainingsuren in gestoken en hard voor gewerkt. Vooral de ontknoping van de meerkamp maakt deze heel speciaal.

Welk onderdeel op de meerkamp spreekt jou het meeste aan? En waarom?

Dit is wel een lastige vraag. Ik denk toch wel de 100 meter, omdat dit een van mijn betere onderdelen is, maar ook omdat een snelle 100 meter een heel goed gevoel kan meegeven voor de rest van de meerkamp. Snelheid is toch wel één van de belangrijkste dingen in de meerkamp.

Je bent nog jong en hebt nog een hele atletiek carrière voor je, maar wat is je ultieme doel?

Mijn ultieme doel is de Olympische spelen behalen. Op welk onderdeel weet ik nog niet, dat gaan we vanzelf zien in de toekomst.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten