Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Julia van Velthoven

De week van: Julia van Velthoven

door hardloopnetwerk

Momenteel verblijft Julia van Velthoven in Zuid – Afrika om zich voor te bereiden voor de komende maanden. Voor Hardloopnetwerk hield ze haar week een week lang bij.

Door Jasper Boot

Maandag

Om 5:00 uur spring ik uit mijn bed. Geen normale trainingsweek dus, want normaal gaat mijn wekker nooit zo vroeg en spring ik ook niet uit mijn bed. Maandag is mijn rustdag en vandaag ook mijn reisdag, want ik vertrek vandaag naar Potchefstroom, Zuid-Afrika. Samen met vijf mannen stap ik om 10:00 uur op het vliegtuig en komen we vier films later aan op 1400m hoogte. Negentien dagen op trainingsstage; kom maar op!

Dinsdag

Om 8:00 uur beginnen we aan onze eerste training. Voor mij is dit een korte duurloop om te wennen aan de hoogte, gevolgd door een half uurtje aquajoggen.

Na de training is het tijd voor boodschappen, bijslapen en klaar maken voor training twee. Normaal heb ik dinsdag baantraining, maar dit slaan we een weekje over om te wennen aan de hoogte. Dus sta ik ’s middag op de crosstrainer.

Woensdag

Ook de tweede dag starten we met een duurloopje, om goed te acclimatiseren train ik deze week rustig. Daarna hangen we bij het zwembad en sla ik even mijn laptop open om wat aan mijn studie te werken.

’s Middags verplaatsen we ons handdoekje van het zwembad naar de atletiekbaan om daar aan onze core stability te werken en daarna duiken we het krachthonk in. Na de kracht nog even wat uit-fietsen voordat we aan het avondeten kunnen beginnen. Ik sluit de dag goed af door de jongens in te maken tijdens een potje kaarten.

Donderdag

De eerste week staat nog in het thema van duurloopjes dus ook vandaag begin ik met een duurloop. ’s Middags wordt het zo warm dat ik binnen achter mijn laptopje ga zitten om wat aan mijn huiswerk voor de universiteit te doen en vervolgens doe ik een dutje.

Deze week loop ik nog maar één keer per dag en zit dus in de middag 70 minuten op de fiets. ’s Avonds gaan we gezellig uiteten.

Vrijdag

Aquajoggen om 8:00 uur is niet mijn favoriete bezigheid. Met 0,2 km per uur 45 min lang door het water rennen duurt lang… herkenbaar? Blessurevrij blijven kost wat mentale strijd.

De ochtendtraining wordt beloond met mijn eerste tempotraining in Zuid-Afrika. 12 x 150m knallen op de baan. Jurjen, die bij het grote publiek beter bekend staat onder de naam Jelmer van der Linden, verzorgt eerst een hordentraining om de stabiliteit te verbeteren. En dan mogen we eindelijk de grasbaan van Potchefstroom testen. De hoogte zorgt ervoor dat de training pittiger is dan normaal. Vanavond dus op tijd naar bed, zodat we morgen er weer tegen aan kunnen.

Zaterdag

De dagen worden warmer, dus dat houdt in dat de trainingen eerder beginnen om de echte hitte voor te blijven. De ochtend begonnen met een duurloopje. In de middag duik ik het zwembad in voor een echte zwemtraining.

Zondag

Door het warme weer vervroegen we onze lange duurloop naar 6:30 uur. Met de auto rijden we naar een lang recht pad waar we in ”Kenia-stijl” onze duurloop afwerken. Een goed moment om met Anne Luiten bij te kletsen! Al is mijn lange duurloop lang niet zo lang als die van haar.

’s Middags doe ik een dutje, schrijf ik dit verslagje en stuur ik mijn schema en logboek op naar mijn trainer Joshua Mols.

Foto: Instagram Julia van Velthoven

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten