Home Laatste Nieuws Updates #Napoli2019: BRONS Julia van Velthoven

Updates #Napoli2019: BRONS Julia van Velthoven

door hardloopnetwerk

Deze week vonden de atletiekonderdelen van de Zomeruniversiade in Napoli, Italië, plaats. Dit grootste multisportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten aan een hogeschool of universiteit. Op deze pagina geven we jullie de belangrijkste updates van de 11 Nederlandse deelnemers.

De Tilburgse Julia van Velthoven heeft knap brons gehaald op de 5000m, in een tijd van 15:51.75. Ze moest alleen Jessica May Judd uit Groot Brittannië en de Canadese Nicole Hutchinson voor zich dulden. Voor Nederland was het pas de derde medaille op het grootste atletiekevenement ter wereld voor studenten, dat om de twee jaar wordt georganiseerd. Nederland won eerder twee medailles (brons en zilver) bij het judo.

Ook de rest van het Nederlandse team dat vrijdag en zaterdag in actie kwam, leverde mooie prestaties. Sina Mai Holthuijsen kwam in de finale van het kogelslingeren tot een 10e plek. Bram Buigel liep in de tweede van drie halve finales 800m naar een 5e plek in 1:48.90: niet genoeg voor de finale, wel een persoonlijk record. Simon Grannetia had het lastig in de steeple finale. Hij kwam tot een 15e plek in 9:02.36.

Maandag – Donderdag Uitslagen

• Donderdag: Bram Buigel haalt op de 800m de halve finale. Een interview met Bram lees je op de website van Team4Mijl. Job Beintema komt te kort voor de volgende ronde op de 110 meter horden.
  • Woensdag: Julia van Velthoven eindigt op een 4e plaats in de 1e serie van de 5.000 meter. Ze loopt een sterke laatste ronde en kwalificeert zich met haar tijd van 16:24.81 automatisch voor de finale!
  • Koen van der Wijst haalde de volgende ronde bij het polsstokhoogspringen weliswaar niet, hij heeft wel weer zijn eerste competitie afgewerkt nadat hij er een jaar lang uitlag vanwege een gebroken enkel. Lees zijn verhaal hieronder:
  • Sina Mai Holthuijsen haalt de finale met het kogelslingeren (61.33m)!
  • Dinsdag: Manuel de Backer heeft op de 10.000m een DNF achter zijn naam staan. Hij raakte uitgedroogd tijdens de race, waardoor hij in metabolische shock raakte. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter.
  • Laura de Witte en Eva Hovenkamp zijn uitgeschakeld in de halve finale van de 400m.
  • Dinsdagochtend wist Simon Grannetia de finale van de 3000m steeple te halen. Helaas liep Noah Schutte niet, zijn knie bleek nog steeds niet genoeg hersteld na een klap tegen een steeple eerder dit jaar.
  • Maandag: Balen! Mike Foppen wordt net vierde in zijn serie (3:48.19) en mist de 1500m finale op een luttele 0.07s.
  • Laura de Witte en Eva Hovenkamp zijn op de 400m alvast door naar de volgende ronde: de halve finale is dinsdag.

Startlijsten & resultaten hier. De livestream is te vinden op FISU.tv of HIER!