Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Edwin de Vries

De week van: Edwin de Vries

door hardloopnetwerk

Edwin de Vries heeft een sterk hardloopjaar achter de rug. Op de marathon van Amsterdam debuteerde hij ruim onder zijn gedroomde tijd van 2 uur en 20 minuten. Naast zijn imposante tijden op de atletiekbaan en weg bouwt hij ook aan een mooie carrière naast zijn sport. De atleet van TDR hield zijn week voor ons bij.

Door Floor Doornwaard

Maandag
Op maandagochtend start ik de week altijd met een duurloop. Het voelt altijd weer als een nieuw begin, zo’n week. Deze week heb ik voorgenomen om wat rustig aan te doen, omdat ik zondag het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer heb in Schoorl. Daarna heb ik nog maar een aantal weken tot de marathon. Wat gaat de tijd toch snel! Vandaag heb ik ook gewerkt. Ik heb samen met mijn broer een marketingbureau, MediaMere. Wij doen marketing voor bedrijven. Ik ben vandaag bezig geweest voor een orthodontistenpraktijk in Almere en ik ben langsgeweest bij financiële adviseurs in Haarlem. Ik help hun al een tijdje met hun online strategie!

Dinsdag
Vandaag heb ik een lange duurloop van 2’00 uur op het programma staan. Samen met Ambroise werk ik deze af in Middenduin en de Kennemerduinen bij mij om de hoek. Prachtige omgeving blijft het om te trainen. Op het einde rammen wij nog even het Kopje van Bloemendaal op! De rest van de dag moest ik naar de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben nu bezig met mijn master afstudeerscriptie. Ik ga onderzoek doen naar hoe een foutencultuur zich kenmerkt in high performance organisaties. Dit zijn organisaties die gedurende vijf jaar betere resultaten hebben behaald dan andere organisaties in dezelfde branche. Super interessant!

Woensdag
Vandaag is altijd een pittige werkdag. Elke ochtend start ik mijn dag bij een makelaarskantoor. Ik werk daar een paar uur op locatie om ze te helpen bij hun online & offlinemarketingstrategie. In de middag heb ik een afspraak met Letitia Vriesde. Zij heeft zilver en 2x brons gehaald op het WK 800m in de jaren 95’-01’. Leuk om met haar over sport te praten. Zij wil ook graag bij ons klant worden en het lijkt mij leuk om haar te helpen! In de avond voel ik mij niet heel fit dus vandaag een rustdag.

Donderdag
Slecht geslapen afgelopen nacht. Ik had hoestbuien en last van mijn astma. In de ochtend rustig gelopen en in de middag ook wat korter met een paar versnellingen.

Vrijdag
Afgelopen nacht weer veel moeten hoesten. Gelukkig heb ik een rustige week, waarin ik kan herstellen. Hopelijk ben ik op tijd fit voor het NK 10km aanstaande zondag.

Zaterdag
Vandaag mijn tas ingepakt en onderweg naar Schoorl. Het hoesten is bijna weg, gelukkig! Ik loop de dag voor de wedstrijd los met mijn teamgenoten en ook met Ronald Schröer & Willem van Schuerbeek. Altijd leuk om mijn oude teamgenoten weer te spreken! In de avond eet ik pasta en ga ik om 22.00 uur naar bed om nog extra uit te rusten.

Zondag
Vandaag is de grote dag. In de ochtend loop ik wat langer los, omdat ik in mijn marathonvoorbereiding zit. Daarna ga ik ontbijten en zit ik gezellig met Bart van Nunen en Kalid Amin aan de tafel. Twee jongens die wij de komende jaren zeker nog veel gaan zien. Daarna lig ik op bed en lees nog mijn samenvatting voor mijn studie door. Het is tijd om een bakje koffie te doen en om in te gaan lopen! Vlak voor de start voel ik mij goed na een hoop versnellingen. Ik heb er zin in! Wij gaan van start en ik ben goed weg. De eerste kilometer gaat in +/- 2.50. Ik merk dat ik goed in het veld zit en probeer te ontspannen. Op twee kilometer schuif ik nog wat door om aan de heuvel te beginnen. Hier worden meestal al de verschillen gemaakt en ook dit jaar! Ik zit net verkeerd om met de kopgroep mee te kunnen, maar doe er misschien verstandig aan om mijn eigen race te lopen. Samen met mijn teamgenoot Mahadi lopen wij het gat dicht met Frank Futselaar die als tweede loopt. Frank duikt direct achter ons en ik loop op kop. Ik probeer het tempo hoog te houden, maar merk dat ik de enige ben die door wil lopen. Ik besluit na 5 kilometer om maar eens achter Frank en Mahadi te lopen. Het tempo gaat langzamer en de rest van het veld komt terug. De groep wordt groter en ondanks dat ik een goede eindsprint heb, wilde ik het daar niet op aan laten komen. Opeens versnelde ik uit mijzelf na 6,5km hard en ik heb direct een gat geslagen. Ik denk nu moet ik doortrekken, maar bedacht dat ik nog een stuk tegen wind moest. Ik alleen, zij met een groepje. Ik denk niet teveel nadenken, maar doorlopen. Ik loop zo hard als ik kan naar de streep. Op het einde kom ik nog bij Yannick Michiels een sterke Belg die de kopgroep heeft moeten laten gaan. Samen komen wij in de eindsprint. Ik ben alleen maar bezig met mijn tweede plek vasthouden. Hij wint van mij! Ik word tweede Nederlander. Ik ben super blij, maar had graag sneller willen lopen. Voor nu was het, het maximaal haalbare. Nu gebruik ik dit als motivatie om door te pakken!

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten