Home Laatste Nieuws Edwin de Vries kiest voor Berlijn Marathon

Edwin de Vries kiest voor Berlijn Marathon

door hardloopnetwerk

Edwin de Vries is een getalenteerde hardloper. De 26-jarige atleet maakt veel progressie op de baan en cross, maar de marathon is wat hem het meest ligt. Maandag maakte hij bekend dat hij aan het toewerken is naar een snelle tijd in de Berlijn Marathon in september. Onze special reporter Tijn Piest stelde hem een aantal vragen.

1. Onlangs liep je op het NK 10.000 meter naar het brons. Kun je wat vertellen over je race?
“Mijn doel was om een medaille te halen tijdens dit Nederlands kampioenschap. Daarnaast wilde ik graag mijn persoonlijk record verbeteren. Ik heb mijn eigen race gelopen en mijn race op mijn eigen manier ingedeeld. Op het einde kwam ik nog dicht bij de nummer twee, Frank Futselaar, maar die was de laatste rondes nog te sterk om in te halen.”

2. Je hebt al enkele keren de marathon gelopen onder de 2.20 uur, maar je blijft ook gaan voor de baan. Wat vind je het leukst om te doen en waarom?
Ik vind uiteindelijk de marathon lopen het allerleukst, omdat het een langere wedstrijd is waarin je jezelf echt tegenkomt. Het gevoel van stuk gaan tijdens een marathon is zo intens en zwaar dat je echt jezelf tot het uiterste moet pushen, zowel mentaal als fysiek. Ik houd er van om mezelf uit te dagen en ik vind dat ik dat het beste kan doen op deze afstand. Daarnaast is de sfeer en het publiek immens en als je over de finishlijn bent de voldoening het grootst.”

3. Kun je ons meenemen in een trainingsdag?
“Bij mij zijn de trainingsdagen zeer verschillend. Zondag heb ik bijvoorbeeld 60 minuten gelopen op 3.55 min/km en bij elke heuvel aangezet. Vervolgens heb ik nog zeven keer een lange heuvelsprint gedaan van 20 seconden. De rest van de zondag probeerde ik zoveel mogelijk te rusten en mijzelf op te laden voor de volgende trainingsweek.”

4. Wat voor trainingen vind je het leukst om te doen?
“De leukste training vind ik een lange duurloop. Het hoeft van mij dan niet heel hard te gaan, maar ik vind het heerlijk om lekker de duinen in te gaan en een mooie tocht te maken. Je komt dan even tot jezelf en als je thuis komt, heb je een lekker voldaan gevoel.”5. Heb je al volgende wedstrijden / marathons gepland staan?
“Maandag heb ik bekend gemaakt dat mijn volgende marathon Berlijn is. Ik kijk er heel erg naar uit om hier te lopen, omdat het een World Marathon Major is en dus tot de grootste marathons van de wereld behoort. Daarnaast is Berlijn een snel parcours en kan ik hopelijk mijn tijd nog flink verbeteren. Ook doe ik nog twee baanwedstrijden (3.000 meter in Utrecht en 5.000 meter in Heusden). Daarna vertrek ik naar Sankt Moritz voor een hoogtestage en ga ik mij voorbereiden op een kort wegseizoen. omdat Berlijn (29 september) ook redelijk vroeg in het seizoen is.”6. Wat zijn je ambities voor de toekomst?
“Mijn ambitie is om mijzelf te blijven verbeteren. Mijn grootste angst is om stil te blijven staan en dat wil ik ten alle tijden voorkomen. Ik richt mij op mijn eigen proces en dan hangen de limieten van toernooien af of mijn progressie groot genoeg is.”


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten