Home Laatste Nieuws Uitslagen Midwinter Marathon: parcoursrecord Diane van Es!

Uitslagen Midwinter Marathon: parcoursrecord Diane van Es!

door hardloopnetwerk

Dit weekend vond de Midwinter Marathon plaats. Anders dan de naam doet vermoeden is niet de marathon, maar de ijzersterk bezette Acht van Apeldoorn de afgelopen jaren uitgegroeid tot het hoogtepunt van het weekend. Diane van Es zet een geweldige prestatie neer op die afstand door een prachtig parcoursrecord te lopen. Vanavond wordt er aandacht aan besteed op Omroep Gelderland. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

8 van Apeldoorn voor Douma en Van Es

De kersverse Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma, bleef in de eindsprint op de Loolaan de Belgen Lahsene Bouchikhi en Yannick Michiels voor en won met zes seconden voorsprong. Zijn tijd van 22:48 was maar acht seconden langzamer dan het parcoursrecord van vorig jaar, op naam van David Nilsson uit Zweden.

Stan Niesten was de tweede Nederlander op een vijfde plek. Tom Hendrikse volgde op plek zeven.

Bij de vrouwen ook een Nederlandse overwinning: Diane van Es won namelijk met ruime voorsprong van de Belgische Hanne Verbruggen. Haar tijd van 25:24 is een dikke verbetering van het parcoursrecord uit 2017. Toen liep de Keniaanse Tabitha Wambui Gichia namelijk naar 25:47. Dat belooft wat voor het NK 10 kilometer van volgende week!

Jacelyn Gruppen, trouwe deelneemster aan deze wedstrijd, lag er lang uit met een voetblessure maar is inmiddels weer op de weg terug. Ze wordt knap tweede Nederlandse op een zevende plek, gevolgd door Marijke de Visser op plek acht.

Beelden Omroep Gelderland

Beelden van de hoogtepunten van deze editie van het oudste hardloopevenement van Nederland zijn zondagavond tussen 17.20 uur en 17.45 uur te zien op Omroep Gelderland.

Asselronde: Licht en Leene eerste Nederlanders

Er was ook behoorlijk veel internationale deelname bij de 25 kilometer lange Asselronde, die door veel lopers gebruikt wordt als trainingswedstrijd richting een voorjaarsmarathon. Dennis Licht – in voorbreiding op de marathon van Tokio waar hij Andrea Deelstra gaat hazen in haar limietpoging voor de Olympische Spelen – werd derde totaal en eerste Nederlander. Bij de vrouwen was Nesrine Leene eerste Nederlandse, op de tweede plek.

Marathon

De marathon vond al op zaterdag plaats en stelt in vergelijking met de toptijden die werden gelopen in het verleden, toen je vaak 2 uur 20 of harder moest lopen om te winnen, niet veel meer voor. Mick Herfkens won bij de mannen in een tijd net boven de drie uur (3:04:15) en Hedi van Dijk bij de vrouwen (3:56:06).