Home Laatste NieuwsAtleet van de week Sharona Bakker: ”Het was een lastige periode”

Sharona Bakker: ”Het was een lastige periode”

door hardloopnetwerk

Sharona Bakker maakte afgelopen zaterdag na lang blessureleed haar rentree op de baan. Dat deed ze met verve, want ze won haar serie op de 100 meter horden in Lier. Hoe staat het ervoor met Sharona? Wij besloten haar uit te roepen tot ‘Atleet van de Week.’

Door de redactie

In het Belgische Lier won je zaterdag op de 100 meter horden jouw serie in 13.39s. Hoe voelde het voor jou om weer eens te winnen na lang blessureleed?
Elke sporter gaat voor de winst, dus dat voelt altijd goed! Waar ik het meeste van genoot is om na één jaar eindelijk überhaupt weer eens een wedstrijd te kunnen lopen.

Je kampte de afgelopen jaren met behoorlijk wat blessures. Hoe kijk je terug op die periode?
Het was een lastige periode. Vooral omdat mijn achillespeesklachten een terugkerend probleem zijn. Op een gegeven moment ga je denken dat je misschien wel talent hebt, maar je lichaam de belasting niet aan kan. Dit was vooral omdat er nooit een oplossing kwam hoe ik van de pijn af kon komen. In het begin van dit atletiekseizoen kreeg ik ook gelijk weer last van mijn linker achillespees en na velen onderzoeken bleek dat er een operatie voor nodig was. In maart ben ik dus geopereerd aan mijn linker achillespees. In mei zou ik weer zo’n beetje alles op volle snelheid kunnen doen tot ik last kreeg van mijn rechter achillespees. Het heeft lang geduurd voordat ik er eindelijk weer een beetje mee kon trainen.

Het was een lastige periode. Vooral omdat mijn achillespeesklachten een terugkerend probleem zijn.

Het baanseizoen nadert bijna het einde. Wat staat er de komende maanden in de planning voor je?
Aankomende woensdag ga ik naar Duncan Meuffels in het Erasmas mc. Hij is de orthopeed die mij met succes heeft geopereerd aan mijn linker achillespees. Vorige week heb ik een mri scan laten maken van mijn rechter achillespees. Er wordt woensdag beoordeeld of de klachten die ik nog heb operatief kunnen worden verholpen. De wedstrijd van gisteren was voor mij puur een test om te kijken of mijn achillespees het aan kon. Ik kan namelijk in een training niet leveren wat ik in een wedstrijd kan, dus ik wilde een maximale test. Woensdag wordt beoordeeld of de minimale klachten die ik heb aan de rechterkant dezelfde oorzaak hebben als de succesvol geopereerde linkerkant. Als dit het geval blijkt te zijn dan moet ik mij daar misschien ook aan laten opereren. Ik heb nu namelijk helemaal geen last meer van links en het lijkt er dus op dat we de oplossing eindelijk gevonden hebben.

In 2014 liep je in het Zwitserse Zürich op de 100 meter horden voor het laatst een persoonlijk record (12,85s). Een mooie atletiekcarrière lag voor je in het verschiet, maar mede door blessures is dat er misschien nog niet helemaal uitgekomen. Mocht je de komende jaren fit blijven, denk jij dat je Nederland nog veel kan laten zien?
Ik ben super blij dat er nu eindelijk een oplossing is gevonden voor de klachten aan mijn achillespees. Er is nu licht aan het einde van de tunnel. Wanneer ik één jaar lekker door kan trainen denk ik Nederland nog wel eens te kunnen gaan verrassen.

Wat geef je atleten mee die langdurig geblesseerd zijn?
Blijf in jezelf geloven en zorg dat je met mensen samenwerkt die ook in jou geloven.

Wat is je levensmotto?
Ik wil alles uit mezelf gehaald hebben! Niet dat ik later denk had ik maar….

Foto: Instagram Sharona Bakker

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten