Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: “Ik hoopte onder de 8 min. te lopen”

Noah Schutte: “Ik hoopte onder de 8 min. te lopen”

door hardloopnetwerk

Hoi Anne,

Allereerst gefeliciteerd met de overwinning in Breda! Je schreef me je vorige brief vlak voor de Abdijcross in Kerkrade, waar je met een 5e plaats overal en als 2e Nederlandse een mooie prestatie hebt weten neer te zetten. Supergaaf dat je de week erna nog een schepje erbovenop kon doen door de Mastboscross te winnen! We moeten niet te vroeg juichen, maar ik ben wel heel blij voor je dat je na zo veel blessureleed weer lekker aan het draaien bent. Je liet me weten dat je qua kilometers nog net wat minder loopt dan dat je voor je blessures liep. Goed dat je jezelf nog wat tijd geeft om belastbaarheid op te bouwen.

Zelf heb ik inmiddels alweer mijn tweede indoorwedstrijd gelopen en is nummer drie al over een week! Ik liep de 3000m afgelopen weekend, met als doel om onder de 8 minuten te lopen. Met een PR van 8:00 vond ik het wel tijd om eronder te duiken, maar helaas. De serie waarin ik zat was prima. Er was namelijk een haas tot ongeveer 2000m, en de winnende tijd was uiteindelijk 7:57. Waarom finishte ik dan in 8:05? Blijkbaar toch niet genoeg in vorm, of misschien mentaal niet de goede aanpak. Toen ik vorig jaar 8:00 liep ging ik de race in zonder verwachtingen, waardoor je helemaal niet bezig bent met de tijd. Op het moment dat je een tijdsdoel zet ben je toch meer vatbaar voor negatieve gedachten. Zodra het wat langzamer gaat of je moeite begint te krijgen begin je te twijfelen. Niet denken, gewoon lopen! Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Wat wel erg gaaf was, was dat het team heel goed presteerde. Ik had 5 teamgenoten die harder liepen dan ik! Met 7:52, 7:55, 7:58, 8:04, 8:04 en 8:05 hebben we wel laten zien hoe sterk ons team is. Aanstaande vrijdag lopen we met dezelfde groep de 5000m (plus nog één andere loper), dus ik ben benieuwd wat we laten zien! Het is wel hopen dat we allemaal in de snelle serie terecht komen, maar dat is nog even afwachten. Ik moet zeggen dat ik weer elke dag geniet van het feit dat ik in zo’n leuk team zit. Iedereen draagt zijn steentje bij en zo komen we tot mooie resultaten!

Jij weet dit natuurlijk al, maar voor de lezer eindig ik deze brief met wat minder leuk nieuws. We hebben namelijk besloten dat dit de laatste brief is die ik naar je stuur. Waarom? We hebben deze rubriek beiden met veel plezier gedaan, maar na ruim een jaar is het tijd voor wat anders! Hopelijk hebben we jullie een beetje een idee kunnen geven over de verschillen tussen het combineren van topsport en studie in Nederland en de VS. Voor iedereen die graag onze stukjes leest: Geen zorgen, we zullen beiden nog wel van ons laten horen! Heb je vragen of gedachten voor (een van) ons? Stuur gerust een email naar: “vrienden@hardloopnetwerk.nl”

Groetjes,

Noah

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten