Home Laatste NieuwsAtleet van de week Maxime van Kemenade: ”Wauw, wauw en nog eens wauw”

Maxime van Kemenade: ”Wauw, wauw en nog eens wauw”

door hardloopnetwerk

Afgelopen zondag liep Maxime van Kemenade de marathon van New York. Om 4:30 uur ging haar wekker en vertrok ze met team Annemerel 2018 naar Staten Island. Haar indrukwekkende verhaal.

Door Maxime van Kemenade

Kun je ons meenemen in jouw marathon?
Zondag 4 november, de wekker gaat om 4.30 uur. Al voor de wakker wordt ik wakker: vandaag is de dag! Met een aantal anderen van de groep (team Annemerel 2018) zit ik in de eerste bus, om 06.00 uur, naar Staten Island. Aldaar moet ik vrijwel meteen afscheid nemen van de rest, ik heb als enige van ons de blauwe corral. Nu is het dan echt bijna zo ver! Tijdens het wachten voel ik me echt totaal niet fit, de verkoudheid en vermoeidheid van de afgelopen tijd komen in een vlaag naar boven. Het tijdsdoel wordt dan ook snel losgelaten: rustig hobbelen en vooral van elke meter genieten!

Voor ik het weet is het tijd om naar het startvak te gaan en sta ik gewoon op de Verrazano Bridge! Het Amerikaanse volkslied klinkt, de lucht is strakblauw met een lekker zonnetje en dan klinkt het startschot. There we go!

Wauw, wauw, en nog eens wauw, het uitzicht op de eerste brug is fantastisch! Ik kan niet geloven dat ik nu dan toch echt hier in New York de marathon loop. Tijdens het lopen kijk ik mijn ogen uit, alles is even mooi! De sfeer is fantastisch, Amerikanen weten als geen ander hoe je moet aanmoedigen! De kilometers vliegen voorbij, ineens zitten er al 35 km op.

Nu begin ik toch wel iets te voelen. Fifth avenue is een kuitenbijter, komt er nog een einde aan?! Ook slaat de honger in, met pap-beentjes sleep ik mezelf de laatste kilometers vooruit. Daar is Central Park, ik kan het niet geloven, heb ik over een paar minuten nu echt de NY marathon gelopen? Volop genietend van de laatste kilometers, de aanmoedigingen van het publiek en de omgeving, loop ik met een hele grote glimlach richting de finish. Armen in de lucht en voetjes over de eindstreep. I did it! Wat was dit genieten. Ik had niet durven denken dat het zo gaaf zou zijn. Deze dag overtrof al mijn dromen. Dit was fantastisch! Absoluut de mooiste marathon. Met een hele grote glimlach van oor tot oor loop ik richting de medaille. Nog mooier dan ik had verwacht! Vol trots hang ik hem om mijn nek. Wat een mooie dag.

Hoe zag je voorbereiding er voor de marathon uit?
Doordat ik op 16 september (7 weken ervoor dus) de marathon van Berlijn heb gelopen, heb ik voor New York vooral rust gehouden en aan mijn herstel gewerkt. Ook moest ik precies voor vertrek naar New York avond-en nachtdiensten draaien, waardoor ik me vooral gefocust heb op uitgerust zijn en zo fit mogelijk aan de start staan.

Voor Berlijn had ik wel een strak trainingsschema, waarbij ik 4-5x per week trainde middels interval (op de baan), tempo-training, lange duurloop en herstelloopjes.

Wat deed je een dag voor de wedstrijd?
Op zaterdag 3 november hadden we ’s ochtends een fietstocht door Brooklyn, gevolgd door een pastalunch met de hele groep. ’s Middags zijn we, om de beentjes te sparen, heel toeristisch in een hop-on-hop-off bus gegaan om nog wat meer van de stad te verkennen. Na een snelle, gezonde avondmaaltijd, gingen we vroeg naar bed om uitgerust aan de start te staan, de wekker ging immers al vroeg de dag erna.

Wat wil je lopers meegeven die voor het eerst een marathon lopen?
Geniet! Laat de tijd los, een PR loop je sowieso bij de eerste marathon. Ben trots op je geweldige prestatie, hier heb je zo lang voor getraind. Een marathon lopen is topsport, ongeacht je tijd of hoe je loopt, je hebt alle reden om trots te zijn. Geniet van elke meter. En vier na de finish je fantastische prestatie, dat heb je verdiend!

Welke marathon zou je ooit nog willen lopen?
Heb je even? Er staan nog genoeg marathons op mijn wish-list. Om te beginnen wil ik alle 6 world major marathons lopen, volgend najaar ga ik Chicago lopen, dan zit ik al op 3. Ik zou dus ontzettend graag Boston, Londen en Tokyo nog lopen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ook Dublin, Edinburgh, Lissabon, Barcelona, Parijs, The Big Five marathon en Leiden staan nog op mijn lijstje. Nog genoeg voor de komende aantal jaren!

Foto: PR

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten