Home Laatste NieuwsAtleet van de week ”Ik ga mij dit jaar focussen op de 1500 meter”

”Ik ga mij dit jaar focussen op de 1500 meter”

door hardloopnetwerk

Deze zomer gaat Mahadi Abdi Ali zich voornamelijk focussen op de 1500 meter. De atleet van Team Distance Runners verblijft momenteel met zijn trainingsgenoten in Monte Gordo. Na zijn sterke winter vonden wij het tijd worden om hem uit te roepen als ‘Atleet van de Week’.

Door de redactie

Op het NK Indoor won je in februari een zilveren medaille op de 3000 meter. In een tijd van 8 minuten en 9 seconden zat je redelijk dicht achter de winnaar. Hoe kijk je terug op deze medaille?

Na mijn bronzen medaille tijdens het NK 10 km, de week ervoor, was het mijn tweede medaille op een Nederlands Kampioenschap en daar ben ik zeker trots op. Als ik eerlijk moet zijn ben ik niet zo tevreden waarop ik de wedstrijd liep. Ik besloot om niet met de nummer 1 (Benjamin de Haan, red.) mee te gaan, omdat hij wegging op tempo 7.52 en dat was voor mij iets te hard. In plaats van met Benjamin mee te gaan, boemelde ik in het groepje daarachter en kwam ik met een eindsprint nog aardig dichtbij de winnaar. Achteraf gezien had ik wat meer ballen moeten tonen en voor de winst moeten strijden. Het is achteraf altijd makkelijker praten natuurlijk, ik heb er veel van geleerd.

Achteraf gezien had ik wat meer ballen moeten tonen en voor de winst moeten strijden.

Momenteel ben je op trainingskamp in Monte Gordo. Hoe ziet een trainingskamp bij TDR er in Portugal uit?

Hoe een trainingskamp bij TDR eruitziet, dat ligt er in principe aan wat voor type atleet je bent. Globaal gezien trainen wij dagelijks met uiteraard wat rustige hersteldagen daartussen. In een week zitten meestal drie kerntrainingen. Bijvoorbeeld een baantraining op 1500 meter tempo’s, een baantraining met 800 meter tempo’s en een “AnT” training bestaande uit langere (halve marathon) tempo’s. Daaromheen zitten duurlopen, krachttrainingen, en (alternatieve) hersteltrainingen.

Gedurende de dag is het vooral rusten, zodat je lichamelijk en mentaal weer opgeladen raakt voor de volgende training.

Na jouw trainingskamp in Monte Gordo begint het baanseizoen. Op welke wedstrijden focus jij je komende zomer?

Ik ga mij focussen op de 1500 meter. Waarschijnlijk begin ik met een 800 meter in Lisse op de Ter Specke Bokaal, daarna zal ik van start gaan op de 1500 meter in Oordegem, NGA en natuurlijk het Nederlands Kampioenschap. Het is altijd al mijn doel geweest om in grote internationale wedstrijden te schitteren in een sterk bezette 1500 meter. Daar hoop ik dit seizoen al van te kunnen genieten!

Vorig jaar liep jij in Heusden op de 5000 meter 14.08. In hoeverre acht jij het realistisch dat je dit jaar onder de 14 minuten duikt?

Dat acht ik zeer realistisch, want mijn basis is afgelopen winter namelijk ontzettend hard gegroeid. Op het einde van het baanseizoen zal ik een 5000 meter lopen. Als alles klopt wil ik zeker een tijd van onder de 14 minuten lopen. De 5000 meter vind ik een leuke afstand, omdat ik daar in de toekomst ook wel het talent voor heb. Momenteel vind ik de 1500 meter het leukst, hopelijk zal ik daar hard op gaan lopen dit seizoen!

Het is altijd al mijn doel geweest om in grote internationale wedstrijden te schitteren in een sterk bezette 1500 meter.

Teamgenoot Edwin de Vries blinkt momenteel uit op de marathon. In hoeverre ambieer jij het lopen van een marathon?

Haha, dat is nog ver weg denk ik. Aangezien ik van dichtbij meemaak hoe mijn teammaatjes Edwin de Vries en Michel Butter trainen voor de marathon heb ik er ontzettend veel respect voor gekregen. Wanneer ik ze zo gepassioneerd bezig zie dan kriebelt het ook een beetje als ik eerlijk ben. Ik ben echter nog lang niet klaar met de baanatletiek, dus aan de marathon denk ik nog niet. De trainingen en wedstrijden zullen in de toekomst wijzen of ik überhaupt geschikt ben voor de marathon, maar het lijkt me zeker een mooi avontuur!

Foto: Instagram Mahadi Abdi Ali

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten