Home Hardlopersverhalen Lotte van Trigt: ”Je kijkt letterlijk je ogen uit”

Lotte van Trigt: ”Je kijkt letterlijk je ogen uit”

door hardloopnetwerk

Lotte van Trigt liep twee weken geleden in Disneyland Parijs. Niet één, niet twee, maar drie verschillende afstanden wist ze met succes uit te lopen. Gemakkelijk ging het niet, want de Noord-Hollandse hardloopster kampte met problemen aan haar rug. 

Door de redactie

Twee weken geleden  liep je in Disneyland Parijs de 5, 10 en 21,1 kilometer. Hoe vond je het om in zo’n kort tijdsbestek drie verschillende afstanden te lopen?
Ik ben dol op dat soort uitdagingen! En normaliter zou het ook echt geen probleem moeten zijn maar twee weken na mijn marathon van Munster, was het toch een iets grotere uitdaging.. Mijn toch al slechte rug wilde helaas totaal niet mee werken dat weekend, dus ik heb alles op slakkentempo gedaan. Wat mij dan wel weer extra bewust maakte van de plek, de afstand en de Disney magic!

Hoe vond je het om door een pretpark heen te lopen?
Een ontzettende leuke afwisseling met mijn normale looprondjes! De 10 en de halve marathon doe je in de ochtend voordat het park open gaat. En dat maakt het wel extra speciaal het hele park voor jou en een paar duizend andere rennende Disney fanaten. Al het personeel staat je ook als een malle aan te moedigen, alsof er een dikke bonus voor hun inzit zo fanatiek doen ze dat! Of je nou super speedy gaat of zoals ik lichtelijk geteisterd door de pijn, op een granny pace. Het voordeel van voor openingstijd door het park lopen is dat je een mooie zonsopgang ziet over dat droomkasteel en alles een stuk rustiger is en dus echt goed in je op kan nemen!

Wat maakt Disneyland Parijs uniek om te lopen?
Je kijkt letterlijk je ogen uit! De entourage van het park, de bekende figuren uit je Disney films lopen dan in het ‘wild’ rond. Je ziet het park al rennend of sloffend op een hele andere manier! Daarnaast heb je de andere hardlopers die zich uitdossen als Disney figuren of bizarre stripfiguren. Mensen die echt werk hebben gemaakt van hun outfit. Waarvan ik dan denk (ik ben geen lid van team tomaat maar ik ben erelid van team zweet) hoe hou je het vol in een synthetisch pak, met een pruik en smink op je kop. Maar dat maakt het wel echt leuk ook al wordt je 10 keer ingehaald door spiderman of pocahontas. Het is ook absoluut geen race, bij de 5 en 10 km is er niet eens een echt tijdsregistratie, het zijn dus echt fun runs en zelfs als je heel langzaam bent kan je hier gewoon meedoen en voel je je een superhero! Nou moet ik er ook aan toevoegen dat de bizar grote bling (medailles) het lopen in Disney ook wel net dat beetje extra geeft. Je krijgt van elke afstand een medaille om gehangen (groot en zwaar!) en als je alle afstanden doet krijg je er nog twee extra namelijk de 21 km challenge en de 36 km challenge.. In een weekend met 5 races hoe snel of langzaam je ook gaat je loopt weg uit Disneyland Parijs als een Milka koe in de wei ergens in Oostenrijk want trust me 5 van die enorme bling dingen om je nek maakt echt een herrie!

Hoe ziet je wedstrijdplanning er de komende weken uit?
Dat is een lastige vraag.. Ik heb de Zevenheuvelenloop nog op de planning staan waar ik heel graag een mooie tijd wil lopen ,maar dat hangt helemaal van mijn lichaam af. Mijn toch al uitdagende rug heeft besloten om de afgelopen periode voor een nog grotere uitdaging te zorgen.. En hardlopen gaat nu helemaal niet, zelfs een granny pace is pijnlijk. Als ik hardloop ziet het er ook uit of ik in mijn broek heb gepoept.. Dus eerst even kijken wat er nu precies verandert is in mijn rug. Zijn de twee ingezakte ruggenwervels verder ingezakt, is de bijna hernia, een hernia geworden of is het iets anders. Misschien een opvlammende reumatische ontsteking het kan allemaal in mijn lichaam, Helaas! Maar is het makkelijk en snel op te lossen dan ga ik dit jaar nog proberen mijn PR op de 5, 10 en 15 km te verbeteren om volgend jaar mijn PR op de marathon te verbeteren naar onder de 3 uur en 30 min!

Als je één wedstrijd mag kiezen die je ooit nog wil lopen, welke zou dat dan zijn?
Dit is dan weer een hele makkelijke vraag! Maar dat is niet een wedstrijd dat zijn er 6! Ik wil heel graag alle 6 de major marathons in 1 jaar lopen! Dus achter elkaar in februari, Tokyo in April Bosten en Londen, in september Berlijn, in oktober Chicago en in november New york. Dan zou ik wereldwijd de eerste vrouw zijn die dat gedaan heeft en de eerste persoon met reuma en twee ingezakte ruggenwervels. Klein dingetje ik kan dit alleen doen als ik een sponsor of suikeroompje vind.. Maar dit is iets wat ik heel graag zou willen doen! Op die manier wil ik ook laten zien dat als je iets graag wil, wat voor uitdaging je lichaam je ook geeft het zeker mogelijk is! Of zoals Disney zegt: If you can dream it, you can do it!!

Foto’s: PR Lotte van Trigt

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten