Home Hardlopersverhalen Sjoukje van den Boom: ”Ik wil graag mijn tijd op de halve marathon verbeteren”

Sjoukje van den Boom: ”Ik wil graag mijn tijd op de halve marathon verbeteren”

door hardloopnetwerk

Sjoukje van den Boom traint onder leiding van vijftienvoudig Nederlands kampioen Tonnie Dirks. De komende jaren wil de hardloopster meer de concurrentie op gaan zoeken en gaat ze voor grotere wedstrijden in Nederland. Haar absolute droom? Een hoogtestage in Kenia. Wie is deze langeafstandsloopster?

Door de redactie

Je traint bij Tonnie Dirks bij A.V. De Kielen. Hoe ziet een trainingsweek er globaal voor jou uit?
”Klopt, ik train nu iets langer als een jaar bij Tonnie Dirks en dat bevalt heel goed. Mijn normale trainingsweek begint op maandag met een fartlektraining van ongeveer 50 minuten. Op dinsdag doe ik mijn krachttraining. Woensdagavond heb ik een baantraining bij a.v de Keien in Uden. Daar heeft Tonnie vroeger ook getraind en daar was hij trainer. Ik volg gewoon het schema van hem. Op donderdag heb ik een duurloopje van ongeveer een uurtje. Op vrijdag heb ik een rustdag. Zaterdagochtend train ik in Vught met de groep in het bos onder leiding van Tonnie. Elke zondag staat er weer een lange duurloop op het programma. Meestal is de lange duurloop wat langer dan een uur.”

”Ik weet precies op welke dag ik wat ga doen, dat geeft mij wat meer rust. Ik ben nog niet zo lang geleden van baan gewisseld met andere werktijden. Mijn schema is daar nu mooi op aan gepast en dat is erg fijn!”

Op de 5 & 10 kilometer heb je behoorlijk scherpe tijden staan. Verwacht je komende jaren nog veel progressie te boeken?
”Ik ben nu 35 en zit daarmee in de categorie ‘Masters’. Ik hoop mijn tijden op de 5 en de 10 kilometer nog wat aan te kunnen scherpen, maar ik wil ook heel graag mijn tijd op de halve marathon verbeteren. Die heb ik voor mijn gevoel echt nog niet goed genoeg staan en ik denk dat het wel beter moet kunnen. Vorig jaar heb ik helaas het NK halve marathon in Venlo af moeten zeggen in verband met een blessure. Ik hoop daar dit jaar wel wat moois neer te kunnen zetten! Ik loop eigenlijk nog helemaal niet zo lang hard en daarmee zou je kunnen zeggen dat er misschien nog meer in kan zitten. Ik vind het vooral leuk om te doen! Het lijkt mij leuk om het de komende jaren op wat grotere wedstrijden te gaan laten zien, zoals bijvoorbeeld op het NK masters of een leuke cross. Ik ben wel van plan om de concurrentie op te gaan zoeken, want dat lijkt mij gewoon tof. We zullen wel zien wat dat gaat brengen.”

Ik hoop daar dit jaar wel wat moois neer te kunnen zetten!

Vorig jaar liep je in Disneyland de halve marathon. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?
”Vorig jaar liep ik inderdaad de halve marathon door Disneyland Parijs. Of eigenlijk beter gezegd; strompelde. Helaas was ik geblesseerd in die periode, maar ik wilde die halve marathon niet missen en besloot om de wedstrijd half wandelend te doen. Het was echt een ‘fun run’ geworden. Onderweg even met Mikey op de foto en zo heb ik er 2.5 uur over gedaan. Wel was het was super grappig om een keer mee te maken. Eenmaal over de finish kregen wij een vette medaille!”

Wat is je absolute droom?
Mijn droom is om een keer een hoogtestage te doen en dan het liefst in Kenia natuurlijk! Maar er zijn ook mooie plekjes dichterbj. Verder hoop ik gewoon nog lang te mogen genieten van het hardlopen.”

Wat wil je alle niet hardlopers in Nederland meegeven om toch te gaan hardlopen?
”Ik ben begonnen met hardlopen omdat ik eens wilde kijken of ik dat kon. In het begin vond ik het echt niet leuk, maar ik wilde bewijzen dat het mij zou lukken. Toen ik 5 kilometer aan één stuk kon hardlopen gaf mij dat zo’n goed gevoel. En zo ging dat vervolgens door. Daar ben ik zo blij mee en het geeft mij de nodige rust. Ik ben lekker in de buitenlucht en geniet er vol van! Ik kan het iedereen aan raden. Je voelt je vrij tijdens het lopen en voldaan als je klaar bent. Genieten! Dus ik zou zeggen: Hou het vol!”

TrendyHangers maakt medaillehangers met passie en liefde

Leestip van onze redactie: TrendyHangers maakt medaillehangers met passie en liefde.

Foto: Instagram Sjoukje

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten