Home Laatste Nieuws Jill Holterman: ”Ik kijk met een tevreden gevoel terug op 2018”

Jill Holterman: ”Ik kijk met een tevreden gevoel terug op 2018”

door hardloopnetwerk

Het jaar 2018 is voorbijgevlogen. Alle wedstrijden die ik dit jaar heb gelopen kan ik mij voor de geest halen alsof ze gisteren waren. Tevreden kijk ik terug op het afgelopen jaar, vol spanning kijk ik uit naar het komende jaar. Wat heeft 2018 mij gebracht? En wat zijn mijn plannen voor 2019? Lees het hieronder in deze uitgebreide blog.

Door Jill Holterman

Persoonlijk record halve marathon 
In 2018 liep ik mijn snelste tijd op de halve marathon ooit. Ik begon het jaar met een dik PR in Egmond (1:15’21), terwijl dit geen snel parcours is. Daardoor wist ik dat er zeker nog een snellere tijd mogelijk was. In maart liep ik weer een halve marathon PR (1:13’52), dit keer gehaasd door Ronald (Schröer) tot aan de finish. Uiteindelijk wist ik mijn PR dit jaar aan te scherpen tot 1:13’34 in Valencia, een verbetering van bijna drie minuten. Het geeft mij veel vertrouwen richting de toekomst. Ik weet dat er nog veel ruimte voor verbetering is op de lange afstanden.

Na de finish van de halve marathon van Valencia

Drie NK medailles
In 2018 wist ik drie medailles te winnen op Nederlandse Kampioenschappen. De eerste was tijdens het NK 10km op de weg in Schoorl. Daar moest ik het afleggen tegen Maureen Koster (1e) en Jip Vastenburg (2e). De bronzen medaille was voor mij het hoogst haalbare die dag en ik was dan ook heel blij met mijn race, plaats en tijd.

Lees hier de blog van Jill Holterman verder.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten