Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Jill Holterman

Atlete van de week: Jill Holterman

door hardloopnetwerk

Naam: Jill Holterman

Leeftijd: 25

Werk: Dekens Tophoff Advocaten

Vereniging: AV Zaanland

Woonplaats: Egmond aan den Hoef

Favoriete afstand en pr: tot nu toe 10km 33’53

Jill Holterman is dé snelste advocate van Nederland. De advocate combineert haar werk met hardlopen op een behoorlijk niveau. Samen met haar vriend (Ronald Schröer) trainen ze allebei bij TDR onder leiding van Guido Hartensveld. Op het NK Cross werd de TDR atlete tweede achter Andrea Deelstra. Ook Jill kon natuurlijk niet ontbreken als atlete van de week!

Op 26 maart liep je de Venloop in Venlo en kwam je verdienstelijk in een tijd van 1:16:17 over de finishstreep. Was je tevreden over het resultaat?

”Ik liep voor de derde keer op rij 1:16 op een halve marathon en was tot nu toe elke keer een beetje sneller. Toch had ik stiekem onder de 1:16 willen lopen in Venlo, maar ik was toch tevreden omdat ik na 21km nog een eindsprintje er uit kon persen voor tweede Nederlandse. Susan Krumins was uiteraard buiten bereik, dus qua positie was dit het maximale haalbare die dag.”

Je combineert hardlopen met het werk als advocate bij Dekens Tophoff Advocaten. Het is algemeen bekend dat het werken als advocate een zwaar beroep is. Hoe maak jij het dan tóch mogelijk om topsport en een maatschappelijke carrière goed te combineren?

”Ik heb met mijn kantoor afspraken gemaakt over mijn weekplanning. Ik werk 30 uur verdeeld over 5 dagen. Deze uren mag ik redelijk flexibel indelen, zodat ik eerder naar huis kan als ik een zware training heb, maar langer kan blijven op een rustdag. Op die manier is het voor mij goed te combineren. Ik train meestal voor mijn werk een rustige duurloop en na mijn werk doe ik intensievere trainingen.”

Je hebt nu een aantal halve marathons gelopen, ambieer je het om in de toekomst ook hele marathons te gaan lopen?

”Dat zou ik ontzettend tof vinden ja! Maar ik heb gemerkt dat ik eigenlijk voor een halve nog onvoldoende training in mijn benen heb, dus dan is een marathon nog onverstandig. Ik wil dus eerst wat meer continuiteit in mijn training hebben voordat ik me aan dat avontuur waag.”

Je woont samen met langeafstandsloper Ronald Schröer. Ook Ronald heeft een heel sterk winterseizoen erop zitten. Is het een voordeel om twee topsporters onder één dak te hebben?

”Bij ons werkt dat echt super goed. Je houdt rekening met elkaar omdat je allebei hetzelfde doel voor ogen hebt. We trainen bijna nooit samen, behalve als Ronald een herstelduurloop doet en ik wat harder ga. In principe zijn de verschillen te groot om echt samen te trainen, maar we gaan wel vaak tegelijk van start.”

Wat drijft jou om een goede hardloopster te zijn?

”De drang om te presteren zit bij mij wel echt heel diep. Vroeger als kind kon ik al slecht tegen mijn verlies. Ik haal vooral veel plezier uit hardlopen, maar de echte kick krijg ik pas als ik mezelf heb overtroffen in een wedstrijd. Dat gevoel is echt verslavend!”

Foto: Instagram Jill Holterman

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten