Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Wat Jasmijn Lau van de Great Edinburgh Country vond

Wat Jasmijn Lau van de Great Edinburgh Country vond

door hardloopnetwerk

Afgelopen zaterdag kwam Jasmijn Lau uit voor Team Europa in het Schotse Edinburgh. Op de cross mocht ze laten zien wat ze kon tegen Team Amerika én Team Verenigd Koninkrijk. Hierbij het verslag van Jasmijn Lau.

Door Jasmijn Lau

Ik was super blij dat ik weer naar het prachtige Schotland mocht om Europa te vertegenwoordigen! Mijn moeder en tante waren met mij meegereisd voor de support en om samen toeristje te spelen – iets dat ze ook 100 honderd hebben waargemaakt.

Ik verbleef in een super luxe hotel in hartje centrum met alle atleten, echt zo vet met al die professionals bij elkaar!

Het parcours was nog veel modderiger en zwaarder dan vorig, jaar dus het was echt opletten geblazen dat je niet op je snufferd ging. De Edinburgh Cross is anders dan andere, want je moet echt heel goed opletten waar je je voeten neerzet en de sprongen over de rivier maakte de cross tot een uitdaging.

De race zelf was echt alleen maar genieten, net als vorig jaar! WAUW wat een sfeer en I love the ‘Scottish crowd!’

Ik had de laatste ronde nog wat power over, liep in 2e positie, maar de Amerikaanse loopster op kop had een aardig gat geslagen. Het voelde heerlijk dat ik steeds dichter bij kon komen en ik dacht even dat ik haar kon hebben. Toen kwamen the tricky river en de sharp turn die bij mij niet helemaal vlotjes verliepen en toen werd het gat met de Amerikaanse weer groter. Het werd sprinten voor mijn leven naar de finish, toen opeens een Portugese loopster me dipt op de finish. Dat vond ik echt even balen, want ik had haar niet aan zien komen en de rest van het publiek ook niet echt! Ze had dus echt een ongelofelijke eindsprint (ze is een 800 meter loopster). Heel knap dus! Toch ben ik blij met het brons!

Na de wedstrijden voor de vrouwen én mannen werd bekend dat Team Europe de overwinning had gepakt – weer voor het eerst na acht jaar -, dus één grote party! Ook maar direct wat shirtjes geruild met de Amerikanen en Engelsen. Als er maar ergens ‘Europe’ opstaat, dan zijn ze verkocht en zetten ze werkelijk alles in om het te bemachtigen.

Zondag, na iedereen uitgezwaaid te hebben, heb ik met m’n moeder en tante de Arthur Seed mountain beklommen. We hadden er vorig jaar geen tijd voor gehad om de hoogste top te halen en aangezien dit het laatste jaar is dat deze cross hier gehouden wordt (maakte de organisatie bekend), grepen we onze kans. Super vet uitzicht over de hele stad en de zee. Edinburgh is echt een plaatje!

Ik ben heel erg dankbaar dat ik zo’n geweldig weekend heb mogen hebben en bedank hierbij de geweldige organisatie!  Bjorn Parée én Dave Klink bedankt voor de aanmoediging!

Foto: Jasmijn Lau

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten