Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Jasmijn Lau

Atlete van de week: Jasmijn Lau

door hardloopnetwerk

Naam: Jasmijn Lau

Leeftijd: 17

Middelbare school: 6 VWO

Woonplaats: Velp

Vereniging: Ciko’66

Favoriete afstand en pr: 5 en 10km (16.33 en 34.21)

Op zondag 11 december werd Jasmijn Lau knap 5e op het EK cross voor A-junioren in Chia. Het was gezamenlijk met haar ploeggenoten genoeg voor een bronzen medaille op dit toernooi. De goede prestatie op dit toernooi leverde haar een uitnodiging voor de Edinburgh Cross op 7 januari, waar ze vervolgens 2e werd! Jasmijn kon uiteraard ook niet ontbreken als atlete van de week.

Jasmijn, het crossseizoen nadert zo langzamerhand zijn einde. Hoe kijk jij terug op het crossseizoen?

”Aah als je dit zo zegt word ik meteen verdrietig… haha! Ik kijk ook uit naar de zomer hoor, maar crossen is toch wel het aller-aller-allerleukste! Afgelopen winter was voor mij echt geweldig. Ik heb hele gave wedstrijden mogen lopen waar ik intens van heb genoten. Het begon allemaal bij de Warandeloop, waar ik heel hard wilde lopen om uitgezonden te worden naar het EK cross. Stiekem droomde ik hiervan, maar ik had eigenlijk niet verwacht dat wij gestuurd zouden worden. Verrassend genoeg kregen we maandag na het Warandeweekend een telefoontje dat we met team ‘Bakerslauweparel’ af mochten reizen naar het Italiaanse Chia!”

”Chia was de leukste week van m’n leven. We hebben het daar zo leuk gehad en het was onwijs vet om dit samen mee te mogen maken met mijn vriendinnen Veerle, Merel en Jasmijn. Voor mij was dit de eerste keer in het oranje! Mijn doel voor Chia was gewoon zo hard mogelijk lopen. Ik wilde er gewoon vol ingaan en wel zien waar het schip strandde. Ik had echter nooit verwacht dat ik op een 5e plaats kon eindigen.”

”Na de finish was ik natuurlijk helemaal hyper en euforisch, omdat we ook nog 3e geworden waren met het team. Na de wedstrijd kwam er opeens een man naar mij toe die vertelde dat ik aanvoerder van het ‘junioren girls team Europe’ zou zijn bij de internationale cross in Edinburgh een maand later!”

”De cross in Edinburgh was begin januari. Hier streed het team Europe tegen team USA en team Great Brittain. Ik vloog de dag voor de wedstrijd naar Schotland en sliep in een mega luxe hotel. Ik heb hier erg leuke mensen leren kennen en een selfie gemaakt met Mo Farah (toch wel echt het hoogtepunt). In Schotland weten ze wel wat crossen inhoudt, want de crossparcoursen zijn échte crossparcoursen met modder, bergen en zelfs rivieren. Het was echt genieten om door de prachtige Schottisch Highlands te mogen rennen en ik ben nog steeds heel blij met mijn 2e plek achter de Engelse Harriët Knowledge-Jones!”

”Toen was het voorlopig even klaar met de buitenlandse tripjes, maar gelukkig kon ik uitkijken naar de Mastboscross en het NK 10km in Schoorl! Beiden wedstrijden waren wat langere afstanden en dat vind ik ook erg leuk!”

De combinatie topsport en het examenjaar op het VWO zal niet altijd gemakkelijk zijn. Op welke manier lukt het jou om deze combinatie wél mogelijk te maken?

”Ten eerste zit ik op een topsportschool, waar dus gelukkig rekening wordt gehouden met mijn trainingen. Je kunt je rooster heel makkelijk aanpassen, waardoor je nooit een training hoeft te missen. Ik hoef hier niet veel gebruik van te maken, omdat de trainingen toch altijd na school zijn, maar het is soms wel eens makkelijk. Ik hoop dit jaar mijn examen te halen en dan volgend jaar geneeskunde te gaan studeren. Of dit te combineren valt gaan we zien!”

Op zondag 12 februari liep je de 10 kilometer in Schoorl. Was je tevreden over het resultaat?

”Meer dan tevreden! Het NK Schoorl was mijn 10 kilometer debuut en ik had er heel veel zin in. Ik ging de race zonder verwachtingen in. Ik had bedacht om vooral niet te hard te starten, zodat ik de finish in ieder geval ging halen. Volgens mij heb ik met een aardige negatieve split gelopen, want ik kon de laatste kilometers nog erg versnellen. Misschien was mijn start een beetje te rustig, maar dat is weer een les voor de volgende keer. Ik vond de 10 kilometer een erg leuke afstand, omdat je een lekker tempo lang moet volhouden. Op kortere afstanden vind ik het moeilijk mijzelf echt leeg te laten lopen, maar op zo’n lange afstand kan ik mijzelf helemaal dood lopen.”

Wat is jouw ultieme doel om te bereiken?

”De Olympische marathon!”

Foto: Instagram Jasmijn Lau

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten