Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de Week: Lisanne Wever

Atlete van de Week: Lisanne Wever

door hardloopnetwerk

Hardlopen begon voor Lisanne Wever ongeveer dertien jaar terug. Eerst vond ze atletiek helemaal niet leuk, totdat ze in aanraking kwam met de cross. De marketeer van beroep volgt Hardloopnetwerk al bijna sinds de eerste dag van ons bestaan. Wij besloten om Lisanne Wever te benoemen als ‘Atlete van de Week’.

Door Jasper Boot

Lisanne, leuk dat we jou mogen interviewen! Als één van de eerste volgde je Hardloopnetwerk trouw. Je bent natuurlijk voor ons ook geen onbekende loper. Wanneer begon het hardlopen voor jou allemaal?

Hardlopen begon voor mij ongeveer dertien jaar terug. Ik deed fanatiek aan paardrijden en aan tennis, maar ik was toch op zoek naar iets anders. Mijn zusje Marije Wever deed toen al aan atletiek en zo ben ik er ook mee in aanraking gekomen. In het begin deed ik alle onderdelen, maar ik vond eigenlijk geen van de onderdelen echt leuk. Behalve het in- en uitlopen, haha! Dat bracht mijn vader op het idee om mij een keer mee te nemen naar een cross. Sinds die cross was ik om en wist ik; ”ik wil gewoon rennen!”

In het begin deed ik alle onderdelen, maar ik vond eigenlijk geen van de onderdelen echt leuk.

Je bent in het dagelijks leven werkzaam voor 2Basics in Haarlem. Een passende baan die perfect aansloot bij je opleiding ‘sportmarketing’ aan de Johan Cruijff University. Zie jij jezelf altijd werkzaam blijven in de sport?

Ik ben inderdaad momenteel al twee jaar werkzaam bij 2Basics, een mooi bedrijf vol mensen met passie voor marketing en voor sport. Dit kan niet anders met twee ex-topjudoka’s als oprichters van het bedrijf. Voor mij is marketing belangrijker in werk, dan het sport aspect. Wel vind ik het heel gaaf om sport als middel te gebruiken binnen de marketingwereld. Dus terugkomend op de vraag: ik zie mijzelf wel altijd werkzaam blijven in een omgeving waar een topsportmentaliteit heerst of sport zelf altijd van toepassing zal zijn, dat weet ik nog niet.

Via jouw Insta-stories zien wij vaak voorbijkomen dat jij supporter bent van voetbalclub Bayern Müchen, eveneens als Marcella Herzog. Hoe is de liefde voor Bayern München ontstaan?

De liefde voor Bayern München is er zeker! Maar waar het vandaan komt? Geen idee! Ik kijk altijd al graag voetbal, maar het gaat mij om het spel. Nederlands voetbal ben ik bijvoorbeeld geen fan van, maar Engels en Duits voetbal vind ik mooi. Het spel van Bayern München onder verschillende coaches heb ik altijd fascinerend gevonden, het samenspel, de snelheid, combinaties, ik kijk er altijd graag naar!

Nederlands voetbal ben ik bijvoorbeeld geen fan van, maar Engels en Duits voetbal vind ik mooi.

In je biografie op Instagram staat ‘Travel the world’. Wat is jouw droomplek om ooit nog op vakantie te mogen gaan?

Travel the world is zeker wat ik graag doe en mijn ultieme bestemming: Seychellen.

Naast het hardlopen fiets je ook nog graag een rondje op je racefiets. Ambieer je ooit een duathlon te doen?

Afgelopen jaar heb ik inderdaad ook een fiets aangeschaft. Eerlijk, fietsen leek mij niets maar.. ik ben om! Het is niet te vergelijken met hardlopen, maar je kan wel heerlijk afzien als je wil. Een duathlon zie ik nog niet zo snel gebeuren, maar je weet het nooit!

 

Op welke prestatie ben je tot nu toe het meest trots?

Als junior in 2011 mijn gouden medaille op de 1500m NKJ en op het feit dat ik nu weer ren na een kwellende blessure en operatie. Dit heeft mij fysiek en mentaal veel moeite gekost.

Wat zie jij het liefst in de Nederlandse atletiek veranderen?

Ik zou de Nederlandse atletiek graag commerciëler zien. Denk bijvoorbeeld aan geldstromen vanuit andere bronnen dan NOC*NSF die commerciële teams zouden kunnen ondersteunen.

Wat is jouw levensmotto?

Je moet het gewoon doen.

Foto’s: Instagram Lisanne Wever

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten