Home Voorpagina Deelstra 12e tijdens Tokio Marathon in 2.33.34 (+reacties Andrea & Bashir)

Deelstra 12e tijdens Tokio Marathon in 2.33.34 (+reacties Andrea & Bashir)

door hardloopnetwerk

Het is Andrea Deelstra helaas niet gelukt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen later dit jaar in het Japanse Sapporo. Waar een tijd onder de 2.28.30 of een top 8 notering zou volstaan, kwam Deelstra niet verder dan 2.33.34 en een 12e plek.

Deelstra liep lang op een schema die zou uitkomen onder de 2.28.30. Helaas verloor ze veel tijd in het laatste deel van de race. Andrea: ‘Helaas, veel alleen moeten lopen met tegenwind, dat brak me op denk ik. Ik miste dus toch de mannelijke recreanten. Na 35km zelfs paar keer gewandeld, omdat ik mijn linkerbeenheffer (blessure die haar ook tijdens Berlijn Marathon opspeelde) weer voelde. Gerekt en door. Blessure voelt nu okay, maar verder baal ik verschrikkelijk’. Later meer op haar website.

De Belg Bashir Abdi liep een geweldige 2.04.49, een dik Belgisch record en een tweede plaats. Zijn oude record stond op 2.06.14. De mannen race werd gewonnen door Birhanu Legese (2.04.15). Reactie Bashir: ‘Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe gelukkig en dankbaar ik ben. Ik wil iedereen bedanken die aan mijn zijde heeft gestaan ​​en de ongelooflijke steun die ze me hebben gegeven. Elke marathon die ik loop lijkt beter te gaan dan de vorige, gaaf om te zien dat hard werk wordt beloond. Deze 2e plaats en een tijd van 2.04.51 geeft me veel zelfvertrouwen, zeker met het oog op de Olympische Spelen, ook hier in Japan.’

De damesrace werd gewonnen door Lonah Salpeter in 2.17.45. De volledige uitslagen van de wedstrijd vind je hier.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten