Home Laatste Nieuws Andrea Deelstra & Bart van Nunen missen kwalificatie Olympische Spelen – hun reacties

Andrea Deelstra & Bart van Nunen missen kwalificatie Olympische Spelen – hun reacties

door hardloopnetwerk

Wie gisteren op Hardloopnetwerk onze live updates van de Berlijn Marathon heeft gevolgd, weet dat zowel Andrea Deelstra als Bart van Nunen lang op de olympische limiet zaten, maar het uiteindelijk beiden niet redden. Deelstra kwam – met tempomaker Dennis Licht – wel nog tot een zeer respectabele 2:31 uur en een 11e plek, maar blesseerde zich tijdens de wedstrijd. Van Nunen zat tot maar liefst 35 kilometer op schema voor de limiet, maar stapte toen volledig kapot uit. Hieronder hun reacties.

Andrea Deelstra – Scheurtje adductor?

“Ik voelde dat vandaag mijn dag was. Niet alleen wegens de voorbereiding, maar dat gevoel dat ik vandaag had… Tot halverwege ging alles volgens plan. We zouden behouden starten, 1.13.30 tot 1.14.00, de doorkomst halverwege was net boven de 1.14.00, maar heel ontspannen en vol vertrouwen na 30km te kunnen versnellen. De wind stond vanaf dan gunstig en het parcours loopt dan ook deels naar beneden.

Om duistere redenen kon ik niet versnellen, hoe goed Dennis Licht (persoonlijke haas) mij ook coachte. Ik finishte in de 2u31 (limiet Olympische Spelen 2.28.30) en ging knock-out. Ze hebben me naar een tent gedragen, half bij bewustzijn voelde ik dat ik mijn linkerbeen niet kon belasten.”

Lees verder op Andrea’s website.

Bart van Nunen – te veel verspilde energie

“Soms is het lastig om de juiste woorden te vinden. Sport kan heel mooi zijn, maar ook keihard. Gelukkig kan ik wel prima relativeren, maar echt ”happy” ben ik natuurlijk niet na gisteren. Na een mooie voorbereidingsperiode, een hoop hard werken en een verjaardag zonder taart, mocht ik het gisteren eindelijk gaan proberen. In plaats van 2:11:30 schema zou de groep op 2:11:00 weggaan, net wat straf misschien gezien ik liever met negatieve split loop maar ik had er goede moed in.

Tijdens de wedstrijd ging het best wel lang goed, maar ik was wel te onrustig achteraf gezien. Niet alleen in het hoofd, maar ook in mijn bovenlijf. Dat laatste is echt iets waar weer meer aan gewerkt moet worden, want zoiets kan een hoop schelen in efficiëntie. Verder pik je ook wel meer mee uit een wedstrijd die wat minder gaat, we (mijn coach en ik) hebben echt al wel een aantal verbeterpunten waar we mee aan de slag kunnen.”

Lees verder op Bart’s website.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten