Home Laatste NieuwsHardlooptips De Gouden Tip van Gerwin Wessels: ‘Train met een doel voor ogen’

De Gouden Tip van Gerwin Wessels: ‘Train met een doel voor ogen’

door hardloopnetwerk

Het is weer tijd voor de maandelijkse editie van ‘De Gouden Tip’! In deze rubriek laten we lopers van allerlei verschillende niveaus aan het woord: van topsporters tot recreanten. We vragen elke maand iemand een tip te delen waar zij persoonlijk heel veel aan hebben. En of die tip nou van een topper of een beginner komt; hij is voor iedereen toepasbaar!

In de eerste editie van deze rubriek konden jullie de gouden tip van Dick van den Broek lezen. Voor de tweede editie sprak onze reporter Ivo Meex met Nanda Smit. Vind je het leuk om jouw gouden tip te delen met heel hardlopend Nederland? Stuur dan een mailtje naar vrienden@hardloopnetwerk.nl met een korte omschrijving van jouw tip en wie weet nemen we contact met je op.

Door Ivo Meex

“Hardlopen zorgt bij mij voor veel ontspanning en relativering. Na een drukke werkdag vind ik het heerlijk om een intensieve training bij de club- of een lange duurloop in mijn eentje te doen om mijn hoofd leeg te maken.”

– Gerwin Wessels

Hallo! Ik ben Gerwin Wessels (35 jaar). Ik woon in Elst en werk als GZ-psycholoog in Arnhem, op hardloop-afstand. Ik loop al heel lang hard en ben daarin eigenlijk steeds fanatieker geworden. Dat geldt ook voor het lopen van wedstrijden. Ik train ongeveer vijf keer per week en probeer elke maand aan wedstrijden mee te doen. Sinds ik echter vader ben geworden van een zoon (6 jaar) en dochter (3 jaar) is het qua planning soms lastiger om tijd vrij te maken voor trainingen en wedstrijden. De laatste periode gaat dit gelukkig weer wat beter, omdat we de periode van slapeloze nachten achter ons hebben gelaten en er overdag meer tijd is om een heerlijke hardloopronde te maken.

Meer beleid

Tot mijn 19e heb ik gevoetbald bij DOS’37 in Vriezenveen. Nadat ik besloten had om met voetballen te stoppen ben ik mij op hardlopen gaan richten. Tijdens mijn studententijd ben ik begonnen bij AV het Haasje en daarna ben ik gestart bij AV Cifla in Nijmegen en daar loop ik vandaag de dag nog steeds. In het verleden heb ik meerdere blessures gehad door overbelasting. Door de adviezen die ik op de club kreeg van mijn trainer, ben ik met veel meer beleid gaan trainen. Ik leerde mijn lichaam beter kennen en leerde daarnaar te luisteren. Op het gebied van blessures gaat het sindsdien een heel stuk beter.

Volg je hart

Mijn gouden tip is om trainingen goed te plannen en een duidelijk doel voor ogen te hebben. Welk doel dat precies is, is voor iedereen natuurlijk verschillend. Maar volg daarin je eigen koers en bepaal zelf waar de lat ligt. Een zin waar ik vaak aan moet denken, staat op een schilderij dat mijn zoontje voor vaderdag voor me maakte: Run with your heart and your feet will follow. Deze uitspraak is voor mij niet alleen van toepassing op het hardlopen; voor mij is het een universeel levensmotto geworden. Hardlopen zorgt bij mij voor veel ontspanning en relativering. Na een drukke werkdag vind ik het heerlijk om een intensieve training bij de club- of een lange duurloop in mijn eentje te doen om mijn hoofd leeg te maken.

Zelf kiezen

Mijn ouders vonden het vroeger belangrijk dat ik doelen had ik mijn leven, maar dat ik wel zelf moest bepalen wat die doelen precies waren. Nooit hebben mijn ouders mij in een bepaalde richting gedreven. Hierdoor heb ik keuzes in mijn leven heb gemaakt waar ik zelf volledig achterstond. Dit heeft er enerzijds voor gezorgd dat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik controle had, en anderzijds dat ik door fouten heb geleerd hoe ik zaken in de toekomst beter kon (en kan) aanpakken.

Zo dicht mogelijk naar de 2u30

In 2014 heb ik mijn eerste marathon in Rotterdam gelopen in 2:48:24 uur. Vorig jaar heb ik deze tijd proberen te verbeteren. Door een achillespeesblessure gecombineerd met een drukke periode waardin ik niet goed kon herstellen, is dit helaas nog niet gelukt. Mijn ambitie is om mijn marathontijd zo dicht mogelijk naar de 2:30:00 uur te brengen. De toekomst zal leren in hoeverre mij dit gaat lukken. Ook hoop ik nog lang met mijn zoontje (en dochtertje als ze ouder is) te kunnen genieten van het gezamenlijk sporten. Mijn zoon gaat nu vaak op zijn fiets mee als ik een duurloop ga doen, wat garant staat voor prachtige verhalen en mooie vader-zoon momenten. 


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten