Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Anne: ‘Ik ben ontsnapt aan de hitte’

Anne: ‘Ik ben ontsnapt aan de hitte’

door hardloopnetwerk

Voor Hardloopnetwerk houdt Anne Luijten (25) een column bij over haar hardloop-gerelateerde belevenissen. In deze editie gaat ze in op de hittegolf.

Pfff… Wat een warmte. Op zaterdagochtend tijdens de intervaltraining op Warnsborn [een bos in Arnhem, red.] was er nog niet zoveel aan de hand, maar zondag was het echt feest, met temperaturen van boven de 30 graden. Ik heb het idee dat ik minder last heb van de warmte dan vroeger, maar fijn vind ik het nog steeds niet. Mijn grootste probleem? Ik krijg op een gegeven moment gewoon dorst! En om nou met zo’n band met water om mijn middel te gaan lopen, liever niet. Gelukkig had loopmaatje Ivo tijdens onze lange duurloop het geniale idee om 5 euro mee te nemen. Hij wist dat er op de route na een uur lopen een ijskraam stond, en inderdaad! Nadat we net over een warme open vlakte hadden gelopen, ging dat koude water er natuurlijk goed in. We bewaarden nog een beetje voor later, en zo werkten we dankzij de 5 euro van Ivo een uitstekende lange duurloop af.

Tijdens onze duurloop kwamen we trouwens ook nog op het parcours van de Veluwezoom-trail terecht, waarbij de lopers geloof ik 33 (!) of 60 (!!!) kilometer afwerkten. En dat in deze temperaturen… Doe mij maar gewoon een 5.000m! Over een 5.000m gesproken: volgende week vrijdag loop ik als het goed is weer een 5.000m in Wageningen. Zelf denk ik tegen die tijd wel een seconde of 15-20 harder te kunnen dan bij de NGA, want de trainingen gaan elke week beter. We gaan het zien! Eigenlijk wilde ik aanstaande zaterdag bij de Eef Kamerbeek Games in Eindhoven, waar ik goede herinneringen aan heb, een 3.000m lopen. Dat doe ik vanwege de warmte (richting zaterdag loopt de temperatuur weer op) toch maar niet. Dan kan ik beter een goede trainingsweek draaien.

“Omdat mijn appartement op de tweede verdieping ligt, net onder een plat dak, besloot ik om Arnhem deze week te ontvluchten.”

Daarvoor moet ik natuurlijk wel goed van mijn trainingen kunnen herstellen. Omdat mijn appartement op de tweede verdieping ligt, net onder een plat dak, besloot ik om Arnhem deze week te ontvluchten. Ik kon mijn fysio-afspraak van woensdag naar dinsdag verzetten, de baantraining ging vanwege de hitte van 16:00 uur ’s middags naar half 9 ’s ochtends, en zo kwam het dat ik dinsdagmiddag in een (bloedhete) trein naar het westen zat. Het is hier 10 graden koeler, dus je snapt dat ik vannacht heerlijk sliep! Met trainingsweken rond de 130 kilometer heb ik die rust ook wel nodig, en dus heb ik besloten de rest van de week even lekker bij mijn ouders te bivakkeren. Dat betekende vandaag een heerlijke duurloop op het strand met mijn paps (10 kilometer samen, daarna ik nog even door tot de 75 minuten erop zaten), en morgen ga ik denk ik maar eens een kijkje nemen bij Olympus’70. Maar eerst op naar Amsterdam, waar het nieuwste horloge van Polar geïntroduceerd wordt. Tot volgende week!

Groet,

Anne


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten