Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Tessa van Schagen

Atlete van de week: Tessa van Schagen

door hardloopnetwerk

Naam: Tessa van Schagen

Leeftijd: 23

Opleiding: Psychologie

Vereniging: Leiden Atletiek

Woonplaats: Overveen

Favoriete afstand en pr: 200m in 22.86 sec

Het jaar 2016 zal een jaar zijn die Tessa van Schagen niet snel zal vergeten. De pupil van Martijn de Lange plaatste zich op de Gouden Spike in Leiden voor het EK atletiek in Amsterdam. Op dit EK won ze met haar teamgenoten goud op de 4×100 meter! Vervolgens mocht ze ook nog eens deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Aan de hand van een paar vragen willen wij Tessa beter leren kennen.

Je laat het EK indoor in Belgrado schieten en focust je volledig op het outdoor seizoen. Welke doelen heb je jezelf gesteld voor het baanseizoen?

”Vorig jaar heb ik ook geen indoor wedstrijden gedaan en dat is toen heel goed bevallen. Vandaar dat ik dit jaar ook heb besloten om het indoorseizoen weer over te slaan en mij volledig te focussen op het baanseizoen. Elk jaar probeer ik vooral mezelf te verbeteren en dat is ook dit jaar natuurlijk weer de bedoeling. Deze zomer is ook het WK in Londen en daar wil ik ook graag Nederland vertegenwoordigen, op de 200m en op de 4x100m.”

 Hoe ziet een reguliere week er voor jou over het algemeen uit?

”Het is altijd erg druk, ik train natuurlijk veel en daarnaast doe ik ook een studie Psychologie. Ik train 10 keer per week. Bijna elke ochtend doe ik een lichte training en dan ’s middags of ’s avonds nog een sprint- en/of krachttraining.”

”Het voordeel van mijn studie is dat ik ook veel zelfstandig moet leren en dat kan ik dus gewoon zelf indelen. Op dit moment ben ik ongeveer 14 uur per week op de universiteit aanwezig, maar daarnaast ben ik thuis ook nog bezig met leren en opdrachten maken.”

Je woont samen met langeafstandsloper Edwin de Vries. Is het makkelijk om samen dezelfde interesses op het gebied van sport te hebben?

”Ja, dat is heel handig. We begrijpen elkaar en we kunnen elkaar helpen. Het is natuurlijk niet zo dat we samen kunnen trainen, want we doen totaal verschillende afstanden. Maar het is heel leuk om samen dezelfde soort doelen te hebben en elkaar te ondersteunen tijdens zware trainingsperiodes of tijdens wedstrijden.”

Jouw broer (Nick van Schagen) is ook een behoorlijk goede sprinter. Is atletiek er bij jullie vroeger met de paplepel ingegoten?

”Nee, atletiek is er bij ons niet met de paplepel ingegoten. Toen wij klein waren deed mijn broer voetbal en zat ik op turnen. Pas toen ik 14 was begon ik met atletiek en vlak daarna is Nick ook begonnen. Ook hier deden we aan het begin niet helemaal hetzelfde. Ik trainde alle onderdelen en hij deed trainingen voor middenlange afstanden. Pas later zijn we allebei gaan sprinten en nu trainen we al een hele tijd samen in dezelfde groep. Toch hebben we nu wel een echte atletiek familie, want onze ouders komen bij elke wedstrijd kijken!”

Wat is jouw ultieme droom?

”Mijn ultieme droom is om Olympisch kampioen te worden op de 200m, dit lijkt me echt super mooi!”

Hoofdfoto: Instagramfoto Tessa van Schagen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten