Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Nadine Broersen

Atlete van de week: Nadine Broersen

door hardloopnetwerk

Naam: Nadine Broersen

Leeftijd: 26

Werk: Fulltime atleet

Vereniging: AV Sprint

Nadine Broersen (26) werd als negen-jarige geadviseerd door haar onderwijzer om eens te gaan kijken bij een atletiekvereniging. Uiteindelijk bleek dit geen slechte keuze te zijn: al op haar zestiende had ze maar liefst 150 medailles verzameld! Hardloopnetwerk was benieuwd naar haar verhalen en besloten haar te interviewen. Een aantal van onze volgers mocht Nadine een leuke vraag stellen.

Wat vind je het leukst aan atletiek? Wat zou jouw advies zijn voor mensen die moeite hebben met motivatie om te sporten? 

”Het leukste aan atletiek vind ik de verschillende onderdelen! Het is super veelzijdig en je kunt van alles kiezen. Werpen, springen, sprinten of alles doen zoals ik!”

”Mijn advies zou zijn, heb een doel voor ogen. Zonder doel heb ikzelf ook geen motivatie, maar als je voor jezelf een realistisch en haalbaar doel stelt, dan wordt alles leuker!”

Vraag ingestuurd door Sherah Römer

Op welke prestatie ben je het meest trots? En waarom? 

”Natuurlijk ben ik super trots op mijn wereldtitel indoor, mijn eerste medaille!”

”Maar daarnaast ben ik ook erg trots op de kwalificatie voor mijn eerste Olympische Spelen in Londen. Dat was in Götzis waar ik een dik persoonlijk record scoorde. Ook ben ik erg trots dat ik nu twee keer naar twee Olympische Spelen ben geweest.”

Vraag ingestuurd door Naoki Hermans

Ben jij nog weleens zenuwachtig voor een wedstrijd?

”Haha, bijna altijd! Voor de kleine wedstrijdjes niet super veel, maar op de toernooien zeker. Natuurlijk wel gezonde spanning, maar soms zou ik willen dat die buikpijn toch wat minder zou zijn…..”

Vraag ingestuurd door Joost Veenstra

Elke sporter heeft óók vakantie nodig. Wat doe jij het liefst in de vakantie? Ben je liever actief of juist een keer lekker niets doen? 

”In de vakantie wil ik lekker van mijn rust en vrije tijd genieten. Maar na een paar dagen niks doen wil ik weer heel graag actief zijn! Echt stil zitten gaat niet.”

Vraag ingestuurd door Peter

Wat is jouw favoriete onderdeel op de meerkamp? 

”Het hoogspringen! Maar speerwerpen vind ik ook erg leuk.”

Vraag ingestuurd door Marije Koppen

Tegen welke atleet kijk je op, of kun jij veel van leren? 

”In principe heb ik niet echt iemand waar ik tegen op kijk, maar ik heb altijd heel veel bewondering voor Jessica Ennis (Olympisch goud meerkamp Londen) gehad. Buiten het feit dat ik het ontzettend knap vind dat zij met haar lengte alle onderdelen zo goed beheerst, bewonder ik het ook enorm dat ze altijd keuzes heeft gemaakt die voor haar het beste voelen! Daarnaast is ze ook nog eens een echt familiemens.”

Vraag ingestuurd door Roy Spilker

Maak de volgende zin af: ‘’Een dag niet gesport, is een dag niet…..’’

”Tsja, moeilijk! Eigenlijk is een dag niet gesport een dag waarop ik rust heb. Herstel is namelijk net zo belangrijk! Een dag niet gesport, is een dag niet getraind, omdat dat dus belangrijk is voor het herstel!”

Vraag ingestuurd door Alba Korver

Hoofdfoto: Instagram Nadine Broersen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten