Home Laatste Nieuws 7 vragen aan Nadine Broersen

7 vragen aan Nadine Broersen

door hardloopnetwerk

Wisten jullie dat een van Nederland’s beste zevenkampers, topatlete Nadine Broersen, elk jaar een Santa Night Run organiseert voor het goede doel? Als onderdeel hiervan is er ook een online veiling met gave items van o.a. Dafne Schippers, Churandy Martina, en Nadine zelf. Wij wilden hier meer over weten en stelden een aantal vragen aan Nadine over het evenement, over haar wintertrainingen, en over het jaar 2019.

1. Nadine, wat leuk dat we je een aantal vragen mogen stellen! Waarom ben je drie jaar geleden begonnen met de Santa Night Run by Nadine?

Als topsporter vind ik het belangrijk om mensen te motiveren en te inspireren. Daarom dacht ik, ik moet in het mooie Dongen toch wel een leuk evenement kunnen neerzetten met wat steun?!

Zo gezegd, zo gedaan! Ik wil kinderen en volwassenen graag laten ervaren hoe leuk bewegen kan zijn en dat het niet altijd om prestatie gaat. Vandaar ook een event met allerlei leuke side events in kerstsfeer.

“Ik wil kinderen en volwassenen graag laten ervaren hoe leuk bewegen kan zijn en dat het niet altijd om prestatie gaat. Vandaar ook een event met allerlei leuke side events in kerstsfeer.”

2. Kun je iets meer vertellen over die side events? En over de goede doelen die deelnemers steunen?

Er zijn echt hele leuke activiteiten naast de Run! Op de avond zelf hebben we natuurlijk de Run zelf, waar men overigens ook kan wandelen. Verder is er een loterij, springkussens voor de kids, iemand die komt schminken en ballonnen maakt, een dansschool die de warming-up verzorgt, een goodiebag voor elke deelnemer en daarnaast ook nog eens een online veiling! Eigenlijk alles gaat naar het goede doel. Dit jaar twee Dongense goede doelen, De Dongense Jeugdraad. & Stichting arm in arm.

3. Doe je zelf eigenlijk ook mee? En zijn er nog andere topatleten van de partij?

Ik loop niet mee, maar ik ben er natuurlijk heel de dag bij! Ook topper & Olympiër Femke Pluim is van de partij!

4. Mensen kunnen de goede doelen ook steunen door te bieden op een aantal hele gave veilingitems. Welk veilingitem is jouw favoriet?

Poe dat is een lastige! Natuurlijk vind ik het super tof dat onze topsprinters, Dafne Schippers & Churandy Martina, hun steentje bijdragen. Maar daarnaast vind ik bijvoorbeeld ook het gesigneerde wielershirtje van Bram Tankink erg gaaf. Maar hou het in de gaten want er komen waarschijnlijk nog een paar hele mooie veilingitems bij!

5. Welke rol speelt hardlopen in jouw eigen training? Kun je ons een voorbeeld geven van hoe een looptraining er voor jou in de winter uitziet?

In de meerkamp zit natuurlijk ook de 800 meter waar ik mijn trainingen voor doe. Maar daarnaast is het in de winter ook van belang om fit te worden en mijn algehele fitheid goed te trainen. Meestal heb ik één echte tempotraining in de week en een looptraining waarbij ik kort en lang werk combineer. Afgelopen woensdag heb ik bijvoorbeeld 6x (200m-100m dribbel-200m-200m wandel) gedaan.

6. Deze periode is misschien best saai voor meerkampers, omdat er geen wedstrijden zijn. Kun je daar een beetje tegen? En ben je op dit moment gezond en volop aan het trainen?

Jazeker, ik ben helemaal fit en volop bezig met de pittige wintertrainingen. Het is zeker leuker als je midden in een wedstrijdseizoen zit, maar samen met de groep bikkelen tijdens de wintertrainingen heeft ook wel wat! Je voelt je beetje bij beetje fitter worden en het is een lekker vooruitzicht als je weet dat je in januari weer naar Zuid Afrika gaat op trainingskamp! ;-).

“Ik ben helemaal fit en volop bezig met de pittige wintertrainingen.”

7. Hoe kijk je terug op het jaar 2019?

Voor mij was 2019 een soort van comeback jaar. In 2017/2018 heb ik natuurlijk een heftige blessure gehad, namelijk een afgescheurde achterste kruisband. Ik heb een hele lange weg afgelegd en heb dit jaar laten zien dat ik weer terug ben! Ik heb drie erg goede meerkampen gedraaid en ben onwijs trots op mijn zesde plaats tijdens de WK in Doha. Daarnaast ben ik ook bijna zeker van mijn derde Olympische Spelen, 2020 in Tokyo [vanwege haar hoge positie op de wereldranglijst – plek 9, red.]. Dus 2019 was een topjaar!

“Ik heb een hele lange weg afgelegd en heb dit jaar laten zien dat ik weer terug ben!”

Bedankt voor dit interview Nadine, en heel veel succes in 2020!

Wil jij meer weten over de Santa Night Run by Nadine van komende zaterdag? Surf naar http://www.santanightrunbynadine.nl/ !

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten