Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Jill Holterman: “Nieuw PR tijdens stormachtige Kerstloop”

Jill Holterman: “Nieuw PR tijdens stormachtige Kerstloop”

door hardloopnetwerk

Jill Holterman liep bij de Kerstloop in Dronten naar een mooi PR. Ze miste de EK-limiet maar net. In haar blog deelt ze haar race-ervaring.

In een stormachtig Dronten stond ik vandaag aan de start van de halve marathon tijdens de Kerstloop Dronten. Na bekendmaking van de EK limiet voor Parijs (1:13’00) en mijn uitstekende vorm de laatste tijd wilde ik een gokje wagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er windkracht 5/6 voorspeld en moest ik mijn tactiek hier goed op afstemmen. Samen met mijn tempomaker Gert-Jan Wassink besprak ik de dag van tevoren dat we de eerste 10km strak op schema zouden lopen, waarbij we iets mochten verliezen tussen 10-18km. Vanaf 18km zouden we de wind in de rug krijgen en zou eventueel verlies weer ingehaald kunnen worden.

Ik maakte mijzelf wijs dat de zware weersomstandigheden niet uitmaakten, dat ik er voordeel van zou hebben. Soms moet je jezelf een beetje voor de gek houden om zo hard mogelijk te kunnen lopen. Al na 5 km had ik het best een beetje zwaar en had ik het stuk voor de wind echt even nodig om op adem te komen voordat we het zwaarste deel in gingen. Tussen 12-18km stond er echter storm tegen en kregen we een fikse hagelbui op ons kop.

Lees verder op Jill’s website.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten