Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Maryna Bekh

Atlete van de week: Maryna Bekh

door hardloopnetwerk

‘Rising star’ Maryna Bekh is een verspringer die vorig jaar meedeed mee aan de Olympische Spelen in Rio. De Oekraïense werd geboren op 18 juli 1995 en koestert nog warme gevoelens richting Amsterdam, vanwege het geweldige publiek tijdens het EK Atletiek van vorig jaar.

Een jaar geleden behaalde je een persoonlijk record (6.93) in je eigen land (in Lutsk) op het Oekraïens Kampioenschap. Op dit kampioenschap won je op de lange sprong bij de vrouwen. Dit succes behaalde je heel dicht bij je eigen geboorteplaats. Gaf dit voordeel extra kracht?

Ik houd van West-Oekraïne, dus het heeft me zeker geholpen en geïnspireerd. Vooral omdat het heel dicht bij mijn huis was.

Kun je trots op jezelf en kritisch op jezelf zijn?

Anderen mogen trots op mij zijn, maar voor mezelf heb ik nog niet bereikt wat ik wil bereiken. Maar kritisch op mezelf ben ik vaak genoeg, omdat het me helpt me naar een hoger plan te brengen en het me daarnaast ook aanmoedigt.

Je bent op kampioenschappen geweest in Rio de Janeiro (Olympische Spelen), Amsterdam (EK), Eugene, Praag, Moskou, Belgrado, Barcelona en nog veel meer. Wat was voor jou – buiten de prestaties – de meest speciale trip?

Elke trip of reis is speciaal voor mij, omdat ik dan ervaring opdoe maar ook dingen leer om beter te worden. Echter denk ik dat ik nog een hoop te leren heb. Natuurlijk waren de Olympische Spelen de geweldigste ervaring voor mij. Ik slaagde erin om in de top 12 te komen, dus daar ben ik heel bij om.

Wat zijn jouw belangrijkste doelen de komende tijd?

Ik wil een hoger en beter springniveau krijgen. Natuurlijk zal ik hierbij proberen alles op eigen kracht te doen. De tegenstand op wereldniveau is immers erg sterk en ik wil graag de strijd aangaan tegen deze wereldatleten.

Heb je een boodschap voor de duizenden Nederlandse lezers van dit interview?

Ik houd van Holland en vooral van Amsterdam! Op het EK vorig jaar was de aanmoediging van het publiek geweldig en ik wil jullie daar nog allemaal voor bedanken. Ik hoop dat het mogelijk is om mezelf nog een keer tijdens een wedstrijd verspringen mag laten zien in Nederland!

Hoofdfoto: Instagram Bekh

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten