Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Het regent limieten

Het regent limieten

door hardloopnetwerk

Elke maand schrijft topatlete Naomi Sedney (22) een column voor Hardloopnetwerk. Hierdoor excelleert Naomi dus niet alleen op de baan, maar ook in haar treffelijke schrijfvaardigheid. Haar maandelijkse column wijdt de atlete natuurlijk aan de atletiek. 

Na wat voorzichtige eerste wedstrijden in april is het wedstrijdseizoen afgelopen maand echt losgebroken. Elk weekend struin ik (en met mij ongetwijfeld menig ander) vele Twitter, Facebook en Instagram-posts af om alle bijzondere prestaties te bewonderen. En die zijn er in overvloed! Hoewel de WK pas in augustus zijn, en de EK<20 en <23 en EYOF de maand ervoor, is menig atleet nu al verzekert van deelname en lijkt er elke wedstrijd wel een limiet voor één van deze toernooien bij te komen.

Vooral op de juniorentoernooien lijkt het storm te lopen. Ik riep altijd dat 1994 een goed jaar was (jaja, heel arrogant mijn eigen jaar). We hadden nu eenmaal een vrij grote groep aan talent op elk toernooi, behaalden de nodige medailles en hadden zodanig veel snelle meiden dat ik toch elk NK weer erg mijn best moest doen om op het podium te belanden. Maar als ik kijk naar de generatie van nu… De jonge talenten van nu gaan op een eigen manier met hun sport om die nooit in mij was opgekomen toen ik hun leeftijd had. Waar ik drie keer per week op de vereniging rondhuppelde en excuusjes zocht om onder buikspieroefeningen uit te komen, sleutelen de talenten van nu gefocust aan hun techniek en beginnen al aan krachttraining. Waar ik tijdens wedstrijden oneindig met vriendinnen in de weer was, met slechts korte onderbrekingen om even een 100 meter te lopen, zie ik ze nu gedecideerd een warming-up afwerken, al dan niet met oordopjes in, om in volle concentratie aan de start verschijnen.

Het ongelofelijke internationale succes dat Nederlandse atleten de afgelopen jaren hebben genoten lijkt inspirerend te werken. De effecten op korte termijn zijn meer dan een beetje indrukwekkend. Ik kan niet wachten om te zien wat het op lange termijn gaat betekenen voor het niveau van de atletiek in Nederland!

Foto: Instagram Naomi Sedney

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten