Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Stan Schipperen

De week van Stan Schipperen

door hardloopnetwerk

Hij was de afgelopen maanden in bloedvorm; Stan Schipperen maakt naam in de atletiekwereld. De 16-jarige atleet wist afgelopen zomer vriend en vijand te verbazen op de baan. Wij besloten de week met Stan door te nemen.

Door Jasper Boot

Maandag

Maandag is voor mij de dag om rustig de week in te rollen. Mijn schooldag is niet zo lang en ik train eigenlijk nooit op maandag. Dit komt omdat ik in het weekend mijn voornaamste trainingen doe en ik wil zorgen dat ik dinsdag weer uitgerust aan de training kan starten. ‘s Avonds kijk ik met mijn pa naar Voetbal Inside, want ik kan de humor die zij hebben wel waarderen.

Dinsdag

Dinsdag is voor mij een wat drukkere dag aangezien ik dan de langste schooldag van de week heb. Ik train ook op dinsdagavond dus deze dag gaat altijd snel voorbij naar mijn gevoel. Ik train in Oosterhout op de baan van ATV Scorpio. Dit doe ik onder leiding van Henk Rams. Dinsdag staat vaak in het teken van het langere werk zoals bijvoorbeeld 6-7x1000m. Ik train dan met de “oude mannen” Marcel Laros, Marco Keijsers en af en toe Björn Koreman.  Op zich wel goed, want dat zorgt ervoor dat ik niet te hard loop haha! De laatste serie gaat dan vaak wel wat harder! Als er na de training Champions League is, dan kijk hier uiteraard naar. Voetbal is toch wel mijn 2e sport.

Woensdag

Dit jaar heb ik best veel geluk met mijn schoolrooster en hoef ik ook op woensdag pas laat te beginnen. Dit is wel fijn, want dan kun je een beetje uitslapen. Woensdag is voor mij een beetje de dag doordeweeks die voor mij aanvoelt als weekend. Wanneer er geen wedstrijd is in het weekend, dan train en moet je denken aan bijvoorbeeld 35-40 minuten lopen. Wanneer er ‘s avonds voetbal is op de tv dan kijk ik daarnaar. Anders is Netflix een alternatief voor mij. Met school ben ik doorgaans niet zoveel tijd kwijt, maar soms moet ik wel even aanzetten om natuurlijk wel voldoendes te blijven halen. Ik zit op het Technasium (5 VWO) Dongemond College in Raamsdonksveer. Een half uur fietsen als ik doorfiets. Bij slecht weer word ik nogal eens gebracht door mijn pa. Ik heb geluk dat hij veel vanuit huis werkt.

Donderdag

Donderdag is een drukke dag voor mij, aangezien ik wat later uit ben dan normaal. Dit zorgt ervoor dat mijn training al vrij snel volgt, dat betekent dat ik niet veel tijd heb. De tijd vliegt dan ook snel voorbij. Ik train op donderdag ook in Oosterhout. Vaak doe ik dan wat korter werk om mijn snelheid een beetje op peil te houden. Bijv. 5x(5x300m). Dit vind ik ook leuker om te doen , want de tempo’s liggen simpelweg hoger.  Vooral de laatste herhaling vind ik het leuk om even door te trekken!

Vrijdag

Vrijdag is wederom een kort dagje voor mij. Ik begin wat later en ben wat vroeger uit. Op vrijdag is voor mij standaard een rustdag. Op vrijdagavond spreek ik vaak met vrienden af van mijn school. Zo heb ik wel eens een feestje op vrijdagavond van vrienden of klasgenoten. Dit is voor mij ook ontspanning en tegelijkertijd is het goed om je sociale contacten te onderhouden. Tenzij er een wedstrijd is, want dan gaat atletiek voor.

Zaterdag

Als ik op zondag een wedstrijd loop dan loop ik altijd 20 minuten los. Ik loop gemiddeld twee wedstrijden in de maand. Als ik geen wedstrijd heb dan train ik op zaterdagochtend én middag één in de twee weken op Papendal bij de Nationale MILA-selectie olv Grete Koens. Wanneer er geen Papendal is, dan train ik voor mezelf of ik train met een groep mee.

De laatste keer met de groep van Greg van Hest, waar ik samen met Luuk Maas een fartlekprogramma heb afgewerkt. Dit was bij de Loonse en Drunense Duinen, een schitterend gebied om in te lopen! Wanneer ik zaterdagmiddag thuis ben en mijn maten moeten thuis voetballen,  dan ga ik daar graag naar kijken. ‘s Avonds spreek ik met vrienden af uit mijn dorp en dat is altijd wel gezellig. We kijken dan voetbal of boksen.

Zondag

Als ik op zondag geen wedstrijd heb dan is het voor mij niet zo’n actieve dag. Ik train in de ochtend vaak met iemand. Bijvoorbeeld met Björn Koreman of Lars Laros. Dan doen we een lange duurloop van 70 minuten en proberen we zoveel mogelijk kilometers  te maken. Verder is zondag een dag waarbij ik uitrust voor de volgende week en kijk ik ook nog wat sport op tv.

Foto: Max Kooijmans

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten