Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Melissa Boekelman

De week van Melissa Boekelman

door hardloopnetwerk

Deze week ben ik tot en met woensdag nog in het prachtige Stellenbosch, Zuid-Afrika. Ik ben hier op trainingsstage en ben mij aan het voorbereiden op het aankomend seizoen. Ik ga zowel indoor als outdoor meedoen. De focus ligt alleen wel meer op het outdoorseizoen en met name op een hoge klassering bij het Europees kampioenschap in Berlijn (hebben jullie al kaartjes gekocht om mij en de andere toppers uit Nederland te komen aanmoedigen?).

Een grote focus op het outdoorseizoen betekent voor mij ook dat ik langer “zwaar” door train in de winter en dus indoor maar een hele korte piek heb. Dit hebben we nu een aantal jaar zo gedaan om te investeren in het sterker worden. Ik ben van mezelf niet super sterk, dus dat is iets waar ik echt veel energie en tijd in moet steken. Het gaat nu echt de goede kant op hiermee (YES!), maar wat ik wel merk is dat indoor hierdoor super kort is en ik meestal niet in de juiste flow weet te komen. Op het moment dat ik echt snel en explosief word, is het indoorseizoen alweer voorbij, maar voor outdoor is dit natuurlijk super fijn.
Als ik mijn trainer moet geloven is dit het laatste jaar dat we er zo lang mee bezig zullen zijn in de winter, dus wie weet kan ik dan toch ook een keer indoor op mijn top zijn. De tijd zal het leren.

Terug naar mijn week. Maandag was voor mij een lekkere trainingsdag. Ik begon de dag met wat stabiliteitstraining en medicine balls. Een soort van ”wake up” training. Iets wat ik ook voor een wedstrijd zou kunnen doen om mijn lichaam goed wakker te krijgen voor een ultieme inspanning. In de middag was het tijd om te stoten en heb ik de 3.6kg weer eens ter hand genomen. Hier stoot ik mee om sneller te worden en de wedstrijd als het ware een beetje na te bootsen. Ze zeggen weleens dat wat je met 3.6kg in training stoot, dat moet je ook in de wedstrijd kunnen stoten. Komt bij mij niet geheel overeen, maar ik vind het een fijn gewicht om mee te stoten tijdens het wedstrijdseizoen.

Woensdag was alweer de laatste dag van de trainingsstage (boehoe). We vlogen pas ’s nachts, dus we hadden nog een hele dag om lekker te kunnen trainen. In de ochtend een easy training met medicine balls. Deze training is een goede core training en goed voor kracht en explosiviteit. In de middag had ik nog een stoottraining staan, met 4KG op afstand. Ik was wat vermoeid van de dagen ervoor, maar was erg tevreden over de resultaten. Qua timing van de ”aanglij” ben ik er nog niet, maar daar heb ik ook nog niet genoeg snelheid voor getraind. Al met al een top stage en heel erg genoten van het warme weer en de omgeving. Op naar Nederland!

Donderdagochtend… Ochtend van de storm… Toen we vertrokken hadden we natuurlijk nog geen idee hoe het weer zou zijn in Nederland. Nou ik kan je zeggen dat landen met een storm niet heel relaxed is… Maar goed, we waren heelhuids geland (well done pilot!), dus was het tijd om de koffers op te halen en met de trein naar huis te gaan. Oeps, er rijden geen treinen vandaag? Oh, nee! Nou dan nog maar een nachtje in een hotel doorbrengen. We hadden gelukkig de volgende dag geen grote plannen.

Het is vrijdag! Mijn trainer, coach, fysio, vriendje oftewel mijn alles was jarig! Aangezien we nog gestrand waren in een hotel op Schiphol konden we weinig doen voor zijn verjaardag. Mijn moeder was zo lief geweest om ons op te halen en toen we in Breda bij mijn ouders aankwamen stond er ook nog eens een hele lekkere appeltaart op ons te wachten. Toch nog een beetje gevoel dat hij jarig was!

Na deze lekkere taart nog even blijven hangen en daarna toch écht vertrokken naar huis. Snel de spullen dumpen, klein beetje opfrissen, sportkleding aan en op naar de baan, want er moest natuurlijk nog wel een beetje getraind worden. Na zo’n lange vlucht kunnen we niet meteen een hele zware training gaan doen. Dus de training bestond uit heel lang rekken, foamrollen, oefeningen op de loopladder en wat sprongvormpjes. Vervolgens snel naar huis en eindelijk op de bank geploft! Heerlijk om op stage te gaan, maar ook altijd heerlijk om weer thuis te komen!

Zaterdagochtend heb ik getraind. Kogel voorwaarts én achterwaarts geworpen. Daaraan kon je zien dat ik erg moe was en dus rustig aan moest doen. Nog wat krachttraining gedaan en vervolgens weer naar huis gegaan. Rust, rust en nog eens rust! Zondag nog naar een vriendinnetje geweest en haar verrast met een babyshower. En zo is de week alweer voorbij!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een kijkje te nemen in mijn leven. Als je meer wil weten/zien, houdt dan vooral mijn Instagram in de gaten (@melissaboekelman), daar post ik het meeste op. Ook zal er binnenkort weer een vlog verschijnen, dus houd het in de gaten!

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten