Home Voorpagina Tom Hendrikse: ”Ik mocht van start in een internationaal topveld”

Tom Hendrikse: ”Ik mocht van start in een internationaal topveld”

door hardloopnetwerk

Mol ligt in België bij het recreatiedomein Zilvermeer. Het is een groot vakantiepark en kun je als toerist veel verschillende activiteiten ondernemen. Voor nu was het activiteit 6 mooie rondjes door het bos en over het mulle zand. Het verhaal van Tom Hendrikse.

Door Tom Hendrikse

Vrijdag 2 november vertrokken Evelien, Thomas en ik in een prachtige Audi A4 van Century Assen naar Mol toe. Na veel file te hebben gehad kwamen wij rond 7 uur aan in Mol en zochten wij snel onze blokhut op. Om 9 uur deden wij de ogen dicht.

 
Doordat wij vrijdag al aangekomen waren hadden we de hele zaterdag nog om uit te rusten en onze training te doen. Voor mij stond er een rustige duurloop op het programma van 12 kilometer. Ik deed die duurloop om half 8. Ik liep een mooi ronde over het vakantiepark door de bossen en langs de verschillende meren. Het voelde goed en ik had zin in de wedstrijd! Maar eerst de beentjes nog even omhoog en de puntjes in mijn spikes draaien.

Zondag 4 november om 14:00 mocht ik van start in een erg sterk internationaal deelnemersveld. 9200 meter over mul zand en heuvels. Ik ging hard van start wat ik altijd doe, ik zat lekker ver voorin, gelukkig kwam ik er snel achter dat ik dit niet 6 ronden ging vol houden dus liet ik mij snel afzakken. Ik genoot van het lopen en vloog over het parcours. Ook leerde ik veel in de wedstrijd over het parcours hoe ik het beste kon lopen. Door mij telkens te focussen op de lopers voor mij kon ik een mooie opbouwende race lopen. Het parcours vond ik erg leuk en het draaien en keren in de bochten vond ik geweldig! Uiteindelijk finishte ik als 22e en 3e Nederlander. In Tilburg wordt bepaald wie er naar het Europees Kampioenschap cross mogen. Mijn gemiddelde tempo in deze wedstrijd was al met al niet verkeerd. Ik heb nog ongeveer 3 weken om aan mijn motor te sleutelen zodat in Tilburg ik er optimaal voor sta. Voor nu ben ik zeker tevreden over deze wedstrijd, ook omdat ik al een aantal weken veel kilometers heb gemaakt en het lichaam dus nogal vermoeid was.

Lees hier de blog van Tom verder.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten