Home Laatste NieuwsBriefwisseling ”Na elke oefening/versnelling moest ik even op adem komen!”

”Na elke oefening/versnelling moest ik even op adem komen!”

door hardloopnetwerk

Hoi Anne!

Als ik jou was zou ik volgend jaar inderdaad ook maar naar St. Moritz komen. Zelf hoop ik namelijk ook weer hierheen te gaan voor een trainingsstage. Het is wel een apart jaar met het WK Atletiek in eind september/begin oktober. Dus voor iedereen die zich daarvoor plaatst zal het seizoen bijzonder lang worden.  Daarnaast zit ik zelf met het Amerikaanse seizoen dat in maart begint. Dat wordt wel even puzzelen qua trainen en wedstrijden! Stiekem vind ik dat altijd heel erg leuk, een wedstrijdplanning maken voor het seizoen. De coach heeft daar natuurlijk ook invloed op, maar ik vind het heerlijk om tijdens het crossseizoen al te denken over mijn wedstrijdplanning. Hoe kies jij je wedstrijden uit? In Nederland (en de rest van Europa) zijn er namelijk zo veel verschillende wedstrijden te vinden.

Stiekem vind ik dat altijd heel erg leuk, een wedstrijdplanning maken voor het seizoen.

Je vroeg me hoe mijn eerste serieuze trainingen zijn verlopen hier op hoogte. Ik ben er erg tevreden over! De eerste keer op de baan was een vrij lichte training, waardoor ik mijn eerste “serieuze” training pas na een week hier had. Er stond 3x(600m-500m-400m-300m) op het programma en gelukkig kon ik het samen met Stan doen. Wat mij vooral opviel was dat het herstel langzamer gaat op hoogte. Na een afstandje ben je een stuk meer buiten adem dan normaal, en het duurt langer voordat je je weer helemaal hersteld voelt. Wat je zei over sprinttrainingen, dat die makkelijker aanvoelen vanwege de lage luchtweerstand, ben ik het niet helemaal mee eens. Het kan zijn dat je sneller gaat vanwege de lage luchtweerstand, maar zodra je stopt met een sprintje sta je flink uit te hijgen! Bram is wel van de loopscholing en krachtoefeningen op de baan (met weerstand doormiddel van bandjes of een medicine bal bijvoorbeeld). Ik wist niet dat ik zo uitgeput kon raken van dat soort oefeningen. Na elke oefening/versnelling moest ik even op adem komen!

Het is inderdaad wel aan te raden om bloed te prikken voor je op hoogtestage gaat. Het idee van hoogtestage is natuurlijk dat je je lichaam een prikkel geeft om meer rode bloedlichaampjes aan te maken, en om dat te doen heb je wel voldoende ijzer nodig. Ik heb zelf wel bloed laten prikken en gelukkig waren mijn ijzerwaardes prima. Alsnog slik ik wel ijzer, omdat je niet snel té hoog zit in je ijzer. Verder is het vooral belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dit betekent goed slapen, drinken en eten. Je bent wat sneller moe en ook drink ik meer (geen idee of daar een logische reden achter zit). Allemaal dingen waar je normaal ook goed op moet letten, maar op hoogte is dat allemaal nog net wat belangrijker!

Ik wist niet dat ik zo uitgeput kon raken van dat soort oefeningen. Na elke oefening/versnelling moest ik even op adem komen!

Hopelijk gaat het trainen bij jou ook goed. Het feit dat je hebt besloten om geen wedstrijden meer te lopen zal je vast wat meer rust geven. Nu heb je een mooie periode om langzaam op te bouwen richting het crossseizoen. Een beetje zoals de “summer training” voor universiteitsstudenten in de VS! Hoe was dat voor jou en je teamgenoten in Portland?

Groetjes,

Noah

Nu verkrijgbaar in onze webshop

Foto: Max Kooijmans

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten