Home Laatste NieuwsEvenementen ”Van mij had het NK Cross nog jaren in Amsterdam mogen zijn”

”Van mij had het NK Cross nog jaren in Amsterdam mogen zijn”

door hardloopnetwerk

Afgelopen zondag werd Geart Jorritsma verrassend derde op het NK Cross in Amsterdam. Op ongeveer twee kilometer van de finish kwam de Fries ongelukkig ten val. Wij besloten om Geart Jorritsma te interviewen na zijn knappe prestatie.

Door Jasper Boot

Inmiddels al bijgekomen van je knappe derde plek op het NK Cross in Amsterdam?

Redelijk, al moet ik wel toegeven dat ik mijn benen nog een beetje voel, maar ik denk dat iedereen die zondag op dat zware parcours gelopen heeft daar last van heeft. Nog maar lekker rustig aan doen vandaag.

Met welke doelstelling ging je de wedstrijd in?

Vorig jaar ben ik op dit parcours al vierde geworden, alleen dit jaar was het NK een stuk sterker bezet. Ik had verwacht met een goede race tussen de top 5 en top 10 te kunnen lopen. Deze wedstrijd was voor mij het grote doel deze winter! Een zwaar én technisch parcours zoals afgelopen zondag in Amsterdam ligt mij erg goed en ik wilde hier graag iets laten zien. Een aantal weken geleden zijn we met Loopland Gelderland een weekje naar Portugal geweest om daar te trainen, hier kon ik goed rust nemen tussen de trainingen door en bij thuiskomst merkte ik dat de vorm erg goed was. Bij het NK 10km in Schoorl was ik echter pas 21e Nederlander, dus deze medaille was toch wel een verrassing. Van mij mag het NK cross nog wel een paar jaar op dit parcours gehouden worden!

Je kwam dicht achter Joeri Wolf binnen. Tijdens de wedstrijd kwam je nog ongelukkig ten val. Hoe kwam dat?

Ja, ik was een beetje aan het plakken achter Joeri (sorry Joeri, haha) en was van plan om in de volgende afdaling een poging te doen om bij Joeri weg te lopen. Op ongeveer twee kilometer voor de finish kwamen we het bos uit en lag daar een enorme plas modder. Hier verloor ik mijn balans en ging ik vol met mijn gezicht in de blubber. Overal zat modder (voldoende foto bewijs) en ik zag even niets, omdat er modder in mijn ogen zat en ik had zelfs modder in mijn mond. Free comedy voor de toeschouwers! Toch meteen opgestaan natuurlijk en weer achter Joeri aan om het gat met hem weer te kunnen dichten. De laatste kilometer had ik niks meer over, maar daarom ben ik heel erg blij met mijn bronzen plak!

Op ongeveer twee kilometer voor de finish kwamen we het bos uit en lag daar een enorme plas modder.

Je liep stage bij Herzog Medical in Woudenberg. In hoeverre draagt Herzog bij aan jouw prestaties?

Ik volg de studie Commerciële Economie en tot en met januari heb ik bij Herzog Medical stage gelopen als marketing medewerker. Aan het einde van deze stageperiode heb ik een paar compressiekousen gekregen. Deze draag ik in aanloop richting een wedstrijd om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen.  Nu volg ik de minor Sales & Accountmanagement aan de HAN en loop ik drie dagen per week stage bij Clipit in Nijmegen.

Aan het einde van mijn stageperiode bij Herzog Medical heb ik een paar compressiekousen gekregen. Deze draag ik in aanloop richting een wedstrijd om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen.

Deze prestatie belooft wat voor de zomer. Wat zijn jouw doelen komend baanseizoen?

Nu ben ik toch echt wel duidelijk meer een crosser dan een baanatleet, maar ik hoop dit niveau door te trekken naar het baanseizoen. Onder de 30 minuten op de 10.000m en onder de 14.30 op de 5.000m lopen is mijn doel. Verder ga ik mij richten op het NK atletiek.

Foto: Max Kooimans

[logo-slider]

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten