Home Laatste NieuwsDe week van... De Week Van Joeri Wolf

De Week Van Joeri Wolf

door hardloopnetwerk

Team Zevenheuvelen-atleet Joeri Wolf (28) staat centraal in deze “De Week Van.” Hij hield voor ons zijn trainingsweek van 7 tot 13 oktober bij. Dit was zijn eerste “echte” marathonweek in voorbereiding op de marathon van Valencia op 1 december.

U heeft Joeri misschien afgelopen zondag wel voorbij zien komen op de televisie: hij verrichtte namelijk samen met Michel Butter uitstekend haaswerk voor Frank Futselaar. Hij hielp Frank naar een mooie tijd van 2 uur 14 en had zelf een uitstekende specifieke training voor Valencia.

Joeri deelt zijn trainingsweek met ons, licht een specifieke training uit, en vertelt waar hij binnenkort in in actie komt.

Over Joeri

“Sinds 2012 train ik onder leiding van Joshua Mols (Team Zevenheuvelen) in Nijmegen. Momenteel ga ik twee keer per week, dinsdag voor de baantraining en zondag voor een bostraining, naar Nijmegen om samen met het team te kunnen trainen. Naast het hardlopen ben ik nog werkzaam als fysiotherapeut bij Beweegcentrum Formupgrade te Arnhem. Momenteel ben ik zo’n 20 uur per week werkzaam als fysiotherapeut, de rest van mijn tijd besteed ik aan mijn trainingen en alle zaken daaromheen. Mijn doel/ambitie is om binnen nu en vier jaar op een Europees Kampioenschap te staan, het liefst doe ik dit op de marathon.”

Logboek 7 tot 13 oktober 2019

Maandag:

Duurloop 90 minuten / 23 km

Dinsdag:

Ochtend: Rustige duurloop 45 minuten/ 10,5 km

Avond: Baantraining / 12x400m 68-69 seconden, 200m pauze in c.a. 50-55 seconden

Woensdag:

Rustige duurloop 75 minuten / 19 km

Donderdag:

Ochtend: Tempotraining / 4x 2km op het kunstgras op Papendal 3.05min/km, 3 min dribbelpauze

Middag: Duurloop 45 min / 11 km

Vrijdag:

Krachttraining

Zaterdag:

Duurloop 2 uur en 10 minuten/ 34 km. Tot 90 min rond de 15km/uur, 90-110min in 16 km/uur, 110-120min 17km/uur, 120-130min 15km/uur

Zondag:

Ochtend: Rustige duurloop 30 min

Middag: 4×12 min rond marathontempo, 4 min pauze 15km/uur / 25 km

Weektotaal: 162 km

Een training uitgelicht

“Zoals eerder vermeld was dit de eerste week waarin de marathontraining echt begonnen is. Hierbij mag ik eindelijk beginnen aan de lange duurlopen en tempoblokken, dit vind ik namelijk het leukst om te doen. De training van zondagmiddag gaf mij veel vertrouwen richting het hazen in de Amsterdam Marathon. De opdracht was om 15 minuten in te lopen en vervolgens te starten met 4×12 minuten rond marathontempo. Daartussen had ik 1 km pauze in 4 minuten (15km/uur). Het was behoorlijk warm die zondag dus het was nog best pittig. Met kilometers rond de 3.11-3.12 min was het een geslaagde training.

Tijdens het uitlopen merkte ik wel dat het een pittig weekend geweest was. Na de 34 km van zaterdag en de trainingen van vandaag was de energie wel op. Aankomende week zal ik wat minder kilometers maken om wat uitgeruster aan de start te staan. op naar Amsterdam volgende week!”

Wedstrijdplanning

17 november 2019: NN Zevenheuvelenloop

1 december 2019: Marathon Valencia

“In voorbereiding op de marathon van Valencia zal ik voornamelijk proberen goede trainingsweken te maken. Natuurlijk kan de Zevenheuvelenloop niet ontbreken in de planning. Dit zal het laatste testmoment zijn voor de marathon die twee weken daarna is.”

Joeri blijven volgen

“Er zijn momenteel een aantal ondernemers die mij met een bijdrage maandelijks/ jaarlijks ondersteunen op de weg naar mijn droom. Lijkt het u leuk om mij hierin ook te ondersteunen? Neem dan gerust contact op. Op mijn website, Facebook, en Instagram probeer ik regelmatig een update te plaatsen.”

Website: www.joeriwolf.nl, www.teamzevenheuvelen.nl  

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten