Home Laatste NieuwsAtleet van de week Maartje van Oosterhout: ”Op zesjarige leeftijd kwam ik in aanraking met de triathlon”

Maartje van Oosterhout: ”Op zesjarige leeftijd kwam ik in aanraking met de triathlon”

door hardloopnetwerk

Op zesjarige leeftijd kwam Maartje van Oosterhout voor het eerst in aanraking met de triathlon. De fanatiekeling voetbalde en deed aan wedstrijdzwemmen, maar kon het op een gegeven moment niet meer combineren. Haar ultieme droom? Een internationale wedstrijd meedoen.

Door de redactie

Hoe ben je in aanraking gekomen met de triathlon?
”Toen ik 6 jaar was richtte mijn zus een kleine triathlon vereniging op voor de kinderen uit het dorp. Het ‘kids triathlon team.’ Hier begon een beetje mijn eerste aanraking met triathlon. We trainden elke zondag en deden 1 keer per jaar met zn allen mee aan de Kristalbad Triathlon in Apeldoorn. Dit was heel erg leuk maar op een gegeven moment stopte dit, omdat iedereen naar de middelbare school ging of ging studeren. Daarnaast voetbalde ik in die tijd ook fanatiek. Die jaren daarna ben ik altijd blijven voetballen en wedstrijdzwemmen en pikte ik af en toe een hardloopwedstrijd mee. Op een gegeven moment ben ik weer gaan trainen voor de triathlon, ik stopte met voetballen en ging fanatiek deelnemen aan de looptrainingen bij av’34 onder leiding van Gert Jan Wassink. Daarnaast trainde ik ook het zwemmen en fietsen. En zo gaat het nu zo’n beetje al 2 jaar!”

      Daarnaast voetbalde ik in die tijd ook fanatiek. Die jaren daarna ben ik altijd blijven voetballen en wedstrijdzwemmen en pikte ik af en toe een hardloopwedstrijd mee.

Hoe heb je voor je eerste triathlon getraind?
”Mijn eerste triathlon was de zo genoemd ‘mini kort’. Ik was toen 6 jaar en het was de wedstrijd in Apeldoorn. Serieus trainde ik toen nog niet het was puur voor de lol. In 2016 deed ik voor het eerste mee aan het Jeugd Junioren Circuit (JJC), een reeks wedstrijden verspreid over 1 seizoen. Vanaf dit moment ben ik echt serieus gaan trainen. De afstand die ik tijdens deze JJC wedstrijden afleg is de ‘Sprint’, wat inhoudt: 750 m zwemmen (in open water), 20 km fietsen en 5 km lopen. Ondertussen was ik lid geworden van de triathlon vereniging in Apeldoorn, Aquapoldro, en nam ik deel aan de regiotrainingen van de nationale triathlon bond. ”

Wat eet en drink je onderweg?
”Ik heb tijdens een wedstrijd altijd een bidon met water of sportdrank op de fiets zitten. Ik drink dan ook alleen maar tijdens het fietsen.”

Wat is de belangrijkste tip die je een beginnende triatleet mee wil geven?
”Mijn belangrijkste tip is denk ik dat je vooral veel plezier moet hebben in het beoefenen van 3 sporten. Begin rustig aan met trainen en doe zoveel mogelijk ervaring op tijdens wedstrijden, zo leer je het meest!”

Wat is je absolute droom?
”Het lijkt mij heel gaaf om een keer mee te doen aan een internationale wedstrijd. En verder hoop ik lekker te kunnen blijven trainen!”

Foto: PR

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten