Home Laatste NieuwsDe week van... Kim Hittinger: ”De wekker staat wéér om 06:00 uur”

Kim Hittinger: ”De wekker staat wéér om 06:00 uur”

door hardloopnetwerk

Na 4 jaar getraind te hebben bij Team Distance Runners besloot Kim Hittinger haar spikes op te bergen en de overstap te maken naar de triathlon. Dit doet ze onder leiding van Chris Brands. Hoe ziet een week er eigenlijk van een triatleet uit? Kim Hittinger hield het voor ons bij.

Maandag

De wekker staat weer om 6:00 uur. Vandaag echt even geen zin. Na 1 keer snoozen sta ik alsnog op. We starten om 7:00 met de training in het zwembad. Altijd even een warming-up met elastieken en vervolgens inzwemmen. Ik heb vandaag tijd nodig om op gang te komen, maar draai uiteindelijk een goede tempotraining.

In de middag staat er een easy fietstraining en duurloop op het programma. Een rondje van 28 kilometer om de Spiegelplas en een duurloop van 9,5km. Lekker om de week te beginnen.

Dinsdag

Er staan voor het eerst vijf zwemtrainingen op het (week)schema. VIJF! Aan dit idee moest ik even wennen, maar hier moeten we wekelijks natuurlijk wel naar toe. Maandag, woensdag en vrijdag zijn groepstrainingen in het zwembad in Bussum. Ik haakte vandaag om 7:00 uur aan bij de training in Almere, altijd gezellig. ’s Middags stond er weer een uurtje fietsen op het programma. Dit keer start ik hetzelfde rondje als gisteren, maar met een extra lusje.

Woensdag

Ja, weer de wekker vroeg. De zwemtraining op woensdag is altijd pittig, vaak lange of harde tempo’s. De sessie was erg leuk, langer werk en eindigen met een soort estafette vorm waar je in duo’s ieder 100’tjes zwemt! Door deze te klokken merk ik dat ik veel vooruitgang boek! Oefening baart kunst 😉

Na het zwemmen moest ik haasten naar de Hogeschool van Amsterdam. Een eindgesprek voor een onderdeel van mijn minor. Ik heb nog veel deadlines voordat ik dit jaar kan afsluiten. Nog even snel een koffietje met één van mijn beste vriendinnetjes voordat ik weer naar huis vertrek.

Woensdagavond staat elke week een baantraining op de planning. Stiekem blijft dit mijn favoriet. Na het inlopen starten we de training met tempo’s in het bos. Vervolgens werken we nog tempo’s op de baan af. Lekkere 400’tjes vandaag.

Na het zwemmen moest ik haasten naar de Hogeschool van Amsterdam.

Donderdag

Meestal is donderdag mijn rustdag, maar vandaag even niet. Samen met een trainingsgenoot en Chris (trainer) afgesproken in de Sijsjesberg, dit is een 50m buitenbad. Het werd een “monstertraining”. Welgeteld, 5 kilometer aan tempo’s en een totaal van 5,5 kilometer. Nieuw PR haha.

Snel douchen, eten en de auto in richting de fysio! Ik zorg dat ik elke 2/3 weken naar de fysio en masseur ga om alles goed los te houden. De rest van de dag staan er geen trainingen gepland. Even de focus op mijn deadlines en leren voor mijn tentamens!

Vrijdag

Sinds een maand doen we elke vrijdag de zwemtraining in open water. Vandaag spreken we om 6:50 uur af bij de Vecht (Weesp), dit betekent dat de wekker om 5:45 uur gaat. Nog een beetje zware armen van gisteren, maar een prima training! Na de zwemtraining is het snel douchen en omkleden, gevolgd door een 45 minuten duurloop met de groep.

Zaterdag

Een uurtje losfietsen. Dit werd iets langer, lusje teveel. Kan gebeuren. Vervolgens nog even langs familie het dorp verderop.

De dag voor een wedstrijd voer ik niet zoveel uit: laatste boodschappen halen en alvast mijn tas inpakken. Het NK atletiek heb ik grotendeels kunnen volgen via de livestream en de triathlon in Oud-Gastel, waar een aantal trainingsnoten aan de start stonden.

Nog een beetje zware armen van gisteren, maar een prima training!

Zondag

RACEDAY! Een wedstrijdje in Utrecht. De afstanden: 500m zwemmen – 24,5 km fietsen – 5 km lopen. Met het zwemmen gaat het met de week beter, vandaag kwam ik als 1e het water uit. Helaas kostte het wisselen (wetsuit uit, helm op etc.) net even iets teveel tijd. Hier moet ik nog flink op oefenen, haha! Als vierde de fiets op en als derde het looponderdeel in. Ik heb nog veel tijd goed kunnen maken, maar niet genoeg om te winnen en ik werd tweede. Heel erg tevreden met de progressie die ik maak op het zwemmen en fietsen. Op naar een nieuwe week!

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten