Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Jill Holterman: Witte melkflessen on tour

Jill Holterman: Witte melkflessen on tour

door hardloopnetwerk

Jill Holterman is een Nederlandse hardloopster die zich met name richt op de langere afstanden. Haar persoonlijke records zijn 15:47.31 op de 5000 meter, 33:37.80 op de 10.000 meter, en 1:13:32 op de halve marathon. Ze is getrouwd met marathonloper Ronald Schröer en wil zich vanaf 1 september 2019 volledig op de sport richten, richting het Europees Kampioenschap in Parijs in 2020. Regelmatig schrijft ze blogs over wat ze meemaakt.

Helaas komt aan elk trainingskamp weer een einde en zo dus ook aan ons verblijf in Kenia. Na bijna drie weken op hoogte te hebben getraind, stappen Ronald en ik vanavond in het vliegtuig terug naar Nederland. In drie weken tijd heb ik veel progressie geboekt, behalve dan met de kleur van mijn benen.

Zoals mijn broertje al gekscherend reageerde op een instagrampost: “Melk was 2 halen 1 betalen?”, heb ik pijn-aan-je-ogen witte benen. Dat is hier in Kenia ook niet onopgemerkt gebleven en heeft al tot meerdere huwelijksaanzoeken geleid. Hier kunnen ze mijn melkflessen wel waarderen en begrijpen ze: dat is haar motor (zoals de slogan van vroeger: melk, de witte motor).

Mijn witte melkflessen hebben de afgelopen drie weken weer een mooie stap gezet. De knieblessure verdween als sneeuw (ook wit) voor de zon en ik heb mezelf weer behoorlijk op de rit gekregen hier. En dat is natuurlijk erg fijn. Voor het eerst sinds oktober heb ik weer een week van meer dan 100km gelopen, zonder problemen.

Terug in Nederland heb ik nog vier weken voordat de eerste wedstrijd op het programma staat. Ik loop op 31 maart het Nederlands Kampioenschap halve marathon tijdens de Venloop in Venlo. Daar hoop ik mijn witte benen te laten spreken!

Wil jij Jill’s vorige blogs lezen? Weten welke wedstrijden ze binnenkort loopt? Je aanmelden voor ‘Project Parijs’, waarmee ze zich wil klaarstomen voor internationale kampioenschappen? Je kunt het allemaal vinden op haar website.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten