Home Voorpagina Het seizoen van Julia van Velthoven

Het seizoen van Julia van Velthoven

door hardloopnetwerk

Julia van Velthoven heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt dit jaar. Vier persoonlijke records liep de atlete van team Zevenheuvelen deze jaargang. Wie is Julia van Velthoven eigenlijk?

Door de redactie

De 16 minuten op de 5000 meter ligt voor Van Velthoven in het verschiet. Op 8 juni 2018 liep zet tijdens de NGA naar een mooie tijd van 16:04,77. Een bevestiging voor de 24-jarige dat ze weleens hoge ogen kon gaan gooien op het Nederlands Kampioenschap 5000 meter.

”De race begon vrij rustig, maar ik wist dat Jip Vasteburg zou gaan versnellen en dat gebeurde na 2,5 km. Ik had alleen gehoopt dat de versnelling iets minder sterk was dat ik nog mee kon, maar ik was bang dat als ik te hard mee zou versnellen ik me dan zou opblazen. Gelukkig ging Jill Holterman ook mee en kon ik daarachter blijven. Ik merkte dat het tempo nog makkelijk voelde, dus ben ik met 800 meter te gaan zelf gaan versnellen en dat resulteerde in een mooie tweede plek,” verklaarde ze tegenover Hardloopnetwerk na haar zilveren medaille op het NK atletiek.

Op de 1500 meter, 5 kilometer (weg) en 10 kilometer (weg) mocht ze eveneens een nieuw persoonlijk record achter haar naam zetten. De 1500 meter gebruikt ze om haar snelheid voor het langere werk omhoog te krikken. Op 14 juli liep ze naar een tijd van 4:18,63 in het Belgische Kortrijk.

Persoonlijke records 2018

1500 meter: 4:18,63
5000 meter: 16:04,77
5 kilometer: 16:38
10 kilometer: 34:25

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten