Home Laatste NieuwsFotodagboek Fotodagboek van Femke Rosbergen in Font Romeu

Fotodagboek van Femke Rosbergen in Font Romeu

door hardloopnetwerk

We blazen de rubriek Fotodagboek nieuw leven in met Femke Rosbergen. De 21-jarige atlete won dit jaar zowel indoor als outdoor NK-brons op de 1500 meter en zette haar persoonlijk record 5000 meter op 15:33. Met atletes als Emmy van den Berg en Veerle Bakker verblijft ze momenteel op zo’n 1800 meter hoogte in het Franse skioord Font Romeu. Rosbergen geeft een inkijkje in haar voorbereidingen op het crossseizoen.

Dinsdag 15 oktober

8:30 uur: opstaan en goed ontbijten voor de training.
De training start om 10:00 uur. Vanochtend staat een baansessie op het programma: 2x10x400m.
Het is belangrijk goed te lunchen voor herstel na een activiteit. (Er wordt dus veel meer gegeten dan op de foto).
Na een korte middag dutje is het tijd voor een wandeling met Emmy.
Daarna ook nog naar een leuke koffietentje met vrienden.
Om 16:30 uur rijden we naar de tweede training met de groep.
17:00 uur begint de tweede training: voor mij 10×3 minuten treshold. Na de training wordt lactaat gemeten.
Na de training zitten we op het balkon te genieten van het weer. Ongeveer 10 graden, nog lekker.
Lekker pasta als avondeten na een lange dag. Hierna nog ontspannen een film kijken en dan naar bed.

Wedstrijden

‘De focus ligt nu op de aanstaande crosswedstrijden en het leggen van een goede basis voor de baanwedstrijden volgend jaar. Mijn eerstvolgende wedstrijd is de Cross Internacional de San Sebastián in Spanje op zondag 3 november. Zes dagen later staat de Cardiff Cross Challenge in Wales gepland. Zondag 24 november loop ik de Warandeloop in Tilburg om me te kwalificeren voor de EK cross twee weken later in Turkije. Ik wil een goede laatste race als atleet onder 23 jaar lopen.’

Foto’s: Erik van Leeuwen, eigen bezit & Eric van Bakel

De Hardloopnetwerk nieuwsbrief lezen? Ontvang elke maandag de hoogtepunten van afgelopen week in je mailbox.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten