Home Laatste NieuwsDe week van... De Week Van…Seppe van ’t Westende

De Week Van…Seppe van ’t Westende

door hardloopnetwerk

In deze rubriek geven de beste atleten uit Nederland een kijkje in hun trainingsweek. In deze editie kijken we mee met de trainingen van Seppe van ’t Westende (23 jaar). De middellange afstandsatleet van Leiden Atletiek heeft persoonlijke records van 1:55 (800m), 3:51 (1500m), en 8:22 (3000m). Hij is bezig met zijn MBA aan he Amerikaanse Fort Hays State University in Kansas. 

Maandag 25/3


Mijn wekker gaat elke maandag, woensdag en vrijdag om 06:45. Ik werk sinds augustus als Graduate Assistant bij Career Services. Ik houd me hier bezig met het opstellen en corrigeren van resumés, ik help met (mock) interviews en organiseer carrière-evenementen zoals een etiquette diner of een netwerk-receptie. Ik werk vandaag tot 14:30. We trainen elke dag om 15:30 dus ik moet vrij snel door naar de training. Vandaag hebben we een intervaltraining op het programma staan. We doen het volgende:

2x 800 threshold. 2:37, 2:35. Rust 1’ jog
800. 2:22.
2x (4x 200) in 32”. Rust 200 jog in 48”, 3’ jog tussen sets
2x 800 threshold. 2:32, 2:27. Rust 1’ jog

Niet een hele zware training, maar het werd toch iets pittiger omdat ik gisteren een lange duurloop van 100’ vrij snel had gelopen. Met inlopen en uitlopen toch ruim 19km dus niet slecht! Na het uitlopen doen we nog een krachttraining. ‘s Avonds is het even relaxen met mijn huisgenootjes.

Dinsdag 26/3


Dinsdag is altijd een vrij rustige dag. Ik heb college om 09:00 dus ik kan iets langer in bed blijven liggen. Na college ga ik vaak even kort lopen. Vandaag heb ik vrij moeie benen van de afgelopen dagen en ik heb een wedstrijd donderdag dus ik sla het lopen even over. Ik studeer wat en kijk een aflevering van Peaky Blinders (aanrader) voordat ik naar de training ga met mijn huisgenootjes. Vandaag loop ik 60’ rustig. Het is net boven de 20 graden dus heerlijk weer voor een duurloopje! ‘s Avonds doe ik wederom vrij weinig. Ik studeer wat, kijk nog wat afleveringen en ga daarna naar bed.

Woensdag 27/3


Woensdag gaat mijn wekker weer vroeg voor een (voor mij) vrij lange dag werk. Na werk ga ik weer direct door naar de training. In verband met de wedstrijd morgen een rustig duurloopje van 45’ inclusief een paar techniekloopjes op spikes. Mijn benen voelen nog steeds een beetje moe van de afgelopen dagen. ‘ Avonds eet ik in het zonnetje met mijn huisgenoten. Daarna studeer ik nog wat en lees ik een paar hoofdstukken van ‘The Labyrinth of Spirits’ van Carlos Ruiz Zafon. Het kost me veel moeite om het boek weg te leggen dus ik ga iets later dan gepland naar bed.

Donderdag 28/3


Race day! Vandaag is onze home meet. De wedstrijd zou eigenlijk morgen zijn maar in verband met het weer is de wedstrijd verplaatst naar vandaag. Ik ga ‘s ochtends even kort loslopen voordat ik naar college ga. Een beetje fris maar gelukkig niet al te veel wind. ‘s Middags relax ik thuis met mijn huisgenootjes. Normaal vertrekken we altijd een dag voor de race en slapen we in een hotel maar omdat het nu onze home meet is ben ik drie uur voor mijn race nog gewoon thuis. Dit voelt heel raar! Sinds het begin van de middag is het ontzettend hard gaan waaien. Dit is altijd een probleem rond deze tijd in Kansas. Het weer kan in een uur veranderen van warm en windstil naar koud en veel wind. We moeten dan ook vaak flexibel zijn met trainingen. Het waait bijna 50km per uur dus een snelle tijd zit er vandaag niet in. Ik loop de 800m en finish uiteindelijk in 2:01 in een constante race. Niet wat ik had gehoopt maar er zat niet heel veel meer in met de wind. Ik heb altijd vrij veel moeite met diep gaan als het waait en ik ben dan ook niet al te moe na de wedstrijd. Een uurtje later haas ik wat teamgenootjes tijdens de 5000m. Het waait nog steeds erg hard en ik stop na 2000m. Ik ben niet echt tevreden met beide prestaties maar gezien de omstandigheden had er niet veel meer ingezeten. Uiteindelijk is het gewoon een prima training en goed om weer even een wedstrijdprikkel te hebben. Ik heb nog genoeg tijd voor de belangrijke wedstrijden! Na een wedstrijd heb ik altijd zin in junk food dus om die neiging te verhelpen ga ik een burger eten met twee huisgenootjes. ‘s Avonds speel ik nog een spelletje met mijn huisgenoten en ga ik vrij vroeg naar bed.

Vrijdag 29/3


Deze ochtend heb ik erg veel moeite met vroeg wakker worden voor werk. Gelukkig heb ik een Nespresso apparaat gekocht sinds ik hier ben en na een heerlijke ristretto kan ik mijn ogen (iets beter) open houden. Er is niet heel veel te doen op werk dus ik kan een beetje relaxen. Om 14:00 is het eindelijk weekend en ga ik thuis even ontspannen. We hebben vandaag geen training met het team dus rond 16:00 ga ik 45’ rustig lopen met een huisgenootje. Mijn kuiten zijn erg stijf en vermoeid. Ik train niet veel op spikes en weet van mezelf dat ik altijd vrij veel spierpijn heb na races in het begin van het seizoen. Ik voel me iets beter na het duurloopje. Na de duurloop ga ik met twee huisgenootjes in een Mexicaans restaurant eten. Daarna besluiten we om de nieuwe film ‘Us’ te kijken in de bioscoop. Het is een vrij bizarre film maar zeker een aanrader! De film is wel een beetje ingewikkeld dus na afloop kijken we thuis nog wat filmpjes die alle theorieën wat duidelijker uitleggen.

Zaterdag 30/3


Weekend! Maar belangrijker: Quali day! Ik ben een groot Formule 1 fan en volg alle races. De Qualification begint om 10:00 mijn tijd dus ik kan een beetje uitslapen. Na een spannend uurtje Formule 1 is het tijd voor wat administratie. Ik moet (voor het eerst) mijn taxes doen in de US en ik heb veel te veel formulieren gekregen en ik heb geen idee wat ik allemaal moet doen dus ik heb dit als een echte student heerlijk uitgesteld. Na wat research valt het gelukkig mee hoe ingewikkeld het is en kost het me niet al te veel tijd. Daarna speel ik een nieuwe game voor de PS4 met mijn huisgenootje en gaan we even lopen. We lopen vandaag 50’ en eindigen met een paar techniekloopjes. Mijn benen zijn nog steeds een beetje moe! ‘s Avonds relax ik met mijn huisgenootjes en kijk ik de laatste aflevering van Peaky Blinders. De grote vraag is welke serie moet ik nu gaan kijken?

Zondag 31/3


It’s lights out and away we go! De Formule 1 race begint om 10:10 dus ik kan weer een beetje uitslapen. Gewapend met drie espresso’s kijk ik de race vol spanning. Wel met Engels commentaar want Olaf Mol vind ik zelf niet om aan te horen vergeleken met onze Britse buren. Na de race is het tijd voor een lange duurloop met twee huisgenootjes. Het is een beetje fris maar er staat bijna geen wind (bijzonder rond deze tijd van het jaar) en we lopen een rondje van 90’ op dirt roads. Na afloop FaceTime ik even met mijn ouders en broertje. Thuis studeer ik nog eventjes en de rest van de dag doe ik eigenlijk vrij weinig. Heerlijk om even niks te doen! Al met al een prima weekje van 104km. Op naar volgende week!

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten