Home Laatste NieuwsAtleet van de week ”De afgelopen tijd heb ik al veel van de zusjes geleerd”

”De afgelopen tijd heb ik al veel van de zusjes geleerd”

door hardloopnetwerk

Onze ‘Atlete van de Week’ is Maureen Ellsworth. Ze verblijft momenteel op trainingskamp in het Spanje om zich voor te bereiden op het baanseizoen. Haar eerste wedstrijd is het NK Teams komend weekend. Wij besloten haar een aantal vragen te stellen.

Door de redactie

Momenteel verblijf je met ‘Team Sven Ootjers’ in Nerja (Spanje) voor een trainingskamp. Heb je de afgelopen weken veel progressie gemaakt?

Ik heb deze winter hard gewerkt aan een goede basis voor de 400 meter. De afgelopen weken zijn de trainingen geleidelijk afgenomen van veel omvang naar meer snelheid. Hier in Nerja heb ik meer op kwaliteit kunnen trainen. Dit heeft ook te maken met dat het op trainingskamp over het algemeen mooi weer is. Verder heb je alle tijd om rustig je training af te werken en de rest van de tijd ben je vooral bezig met je herstel. Ik heb gemerkt dat ik steeds makkelijker ga lopen. Voorheen had ik moeite om tempo’s te lopen van 200 meter, nu loop ik gemakkelijk een 500 meter

Waar ligt voor jou nog de meeste ruimte voor verbetering?

Ondanks het feit dat ik afgelopen winter al behoorlijk wat trainingsmeters heb gemaakt, is er op het gebied van snelheid nog veel ruimte voor verbetering. Hierbij blijft het voor mij altijd balanceren tussen trainingen met hoge kwaliteit draaien en niet geblesseerd raken. Op de 400 meter heb ik over het algemeen een goede laatste 150 meter, maar met een snellere 200 meter zou ik veel tijdwinst kunnen behalen.

Hoe ziet je wedstrijdplanning er komende zomer uit?

Uiteraard richt ik mij dit wedstrijdseizoen weer op de 400 meter. Mijn eerste wedstrijd is dit weekend al, namelijk het NK-teams op zaterdag 12 mei. Voorheen probeerde ik altijd zo veel mogelijk wedstrijden te lopen, waardoor ik helaas vaak geblesseerd raakte. Nu wil ik het anders aanpakken door een paar goede wedstrijden mee te pakken zoals de Gouden Spike en de IFAM in Oordegem (België). Ik hoop dat ik dermate progressie boek om eventuele andere goede wedstrijden te mogen lopen, maar op dit moment ligt mijn focus op het NK.

Dit heeft ook te maken met dat het op trainingskamp over het algemeen mooi weer is. Verder heb je alle tijd om rustig je training af te werken en de rest van de tijd ben je vooral bezig met je herstel

Heb je nog een speciaal ritueel voor een belangrijke wedstrijd?

Het begint bij mij al de dag van tevoren. Ik bereid namelijk alles alvast voor. Ik zorg dat mijn lunch al klaar staat, maar ook mijn wedstrijdkleding, spikes, etc., zodat ik niet hoef te haasten op de wedstrijddag. Ik probeer altijd vroeg naar bed te gaan, zodat ik de volgende dag uitgerust ben. Ook zorg ik dat ik minimaal 2 uur van tevoren bij de wedstrijd aanwezig ben. Vaak begin ik mijn warming-up vijf kwartier voordat ik moet lopen, zodat ik me niet hoef te haasten. Ik probeer zo veel mogelijk een vaste wedstrijdwarming-up af te werken, die begint met inlopen, rekken, rollen en daarna activeren.

Je traint o.a. samen met Olympische atleten Laura & Lisanne de Witte. Wat kun jij nog van ze leren?

De afgelopen tijd heb ik al veel van de zusjes geleerd. Zij zijn gewend om veel trainingsarbeid te verrichten en ze zijn ontzettend goed gefocust. Ik was gewend om relatief minder te lopen en het is dan ook erg prettig om me aan hen op te trekken. Ze trainen hard, maar hebben ook veel plezier in wat ze doen.

Maak af; Een dag niet gelopen, is een dag niet ….

Genoten van wat ik het leukste vind om te doen!

Ze trainen hard, maar hebben ook veel plezier in wat ze doen.

Foto: Evert Woutersen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten