Home Laatste Nieuws Heleen Vermeulen: ”Ik heb al veel geleerd van Renée Eykens”

Heleen Vermeulen: ”Ik heb al veel geleerd van Renée Eykens”

door hardloopnetwerk

Heleen Vermeulen kijkt met gemengde gevoelens terug op 2018. De Belgische atlete liep geen persoonlijk record dit jaar, maar op mentaal vlak heeft ze veel geleerd. Tegenover onze redactie doet ze haar verhaal.

Door Jasper Boot

Het jaar 2018 nadert bijna haar einde. Hoe kijk je terug op het jaar 2018 op sportief vlak?
”Voor mij was 2018 een iets minder jaar tegenover 2017. De trainingen verliepen in het voorjaar heel zwaar en de wedstrijden waren teleurstellend. Mijn lichaam was even op, dus ben ik vanaf 0 begonnen bij een nieuwe trainer. Om terug basisconditie op te bouwen heb ik heel veel trage duurlopen gedaan.”

Vanaf juli begon elke wedstrijd beter en beter te gaan. Ik had twee hoofddoelen de Youth Memorial Van Damme en het Belgisch Kampioenschap die gelukkig voor mij laat in het seizoen vielen. Op de Memorial was ik zeer blij met mijn vierde plaats, maar het mooiste moment was het Belgisch kampioenschap waar ik voor de derde keer op rij de gouden medaille rond mijn nek kreeg. Jammer genoeg heb ik geen persoonlijke records gelopen in 2018, maar op mentaal vlak heb ik dit jaar veel geleerd dus ondanks de mindere tijden kon ik 2018 zeker geen slecht jaar noemen.”

Gisteren was in Tilburg het EK Cross. Heb je het gevolgd?
”Ja, ik heb alles gevolgd via de livestream op de computer. Omdat ik maandag mijn eerste examen had kon ik helaas niet live gaan kijken… Over het algemeen hebben de Belgen het goed gedaan, zeker Isaac met zijn zilveren medaille!”

België heeft een gouden lichting qua lopers. Wat is jullie geheim?
”Ik denk dat het misschien in de lucht hangt, voor de rest is alles oké. Het motiveert dat er vele goeie lopers zijn om vol te houden en steeds beter te doen. Als je ziet wat zij bereiken heb je meer en meer zin en goede moed om hard te trainen om zo even goed als hen worden. Liefst zelfs nog iets beter.”

Wat zijn je sportieve ambities voor 2019?
”Ik ben dit jaar de jongste bij de junioren, dus is het altijd een beetje spannender. Ik heb nog niet echt specifieke doelen voor 2019. Natuurlijk hoop ik dit jaar wel op persoonlijke records. Na vorig jaar weet ik niet goed wat ik nu op een 800m of 1500m kan lopen. Daarom ga ik deze winter 1 of 2 keer een indoorwedstrijd lopen en aan de hand daarvan kan ik zien wat mogelijk is voor het zomerseizoen. Ik loop ook heel graag steeple. Misschien dat ik toch weer de overstap maak, maar dit is nog niet zeker. Vooral wil ik veel plezier blijven hebben in het lopen.”

Van welke Belgische atlete kun jij nog het meest leren? En waarom?
”Ik heb al veel geleerd van Renée Eykens. We zaten samen in de club en trainden soms samen. Ze was en is nog steeds een voorbeeld voor mij, ze geeft niet op, heeft al heel veel mooie prestaties neergezet en ik ben er zeker van dat er nog veel gaan komen. Ik kijk ook op naar Imana Truyers, Sofie Van Accom en Louise Carton ook zij hebben al mooie dingen gepresteerd waar ik stiekem op hoop ook ooit te bereiken. Ze hebben allemaal al hun mindere momenten gehad, dit gaf me de moed om te blijven doorzetten.”

”Het meest heb ik geleerd en zal ik leren van mijn oudere broer Jochem, hij is mijn grootste voorbeeld en zal dit ook altijd blijven. Mijn andere broer Lander loopt ook en het is heel leuk om met drie dezelfde passie te delen en af en toe samen te trainen.”

Foto: PR Heleen Vermeulen

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten