Home Laatste NieuwsDe week van... Bolink: ”Dit baanseizoen hoop ik op snelle tijden”

Bolink: ”Dit baanseizoen hoop ik op snelle tijden”

door hardloopnetwerk

Mijn naam is Tim Bolink, wonend in Amsterdam, en ik train daar bij de groep van Bram Wassenaar. In het dagelijks leven werk ik als fiscalist. Dit baanseizoen richt ik mij op een snelle tijd & de NK’s op de 5.000m & 10.000m. Ik neem jullie graag mee in een trainingsweek, en niet zomaar één: een vakantieweek, oftewel tijd voor een trainingsstage!

Door de redactie

Maandag:

Onze 2e dag in Bad Dürrheim, Duitsland. Van voorgaande stages weet ik dat je hier goed kunt trainen en lekker kunt ontspannen. De duurloop in het heuvelachtige gebied en de krachttraining van gisteren zijn te voelen, maar de 15x 300m vandaag gaan in een vlot doch ontspannen tempo (51-50). Samen met kamergenoot Peter-Jan Hardenbol (steeple-specialist) doe ik ’s avonds nog een loslooprondje van ca. 8 km.

Dinsdag:

Vandaag staat er een duurloop van 75 min. op het schema. Met de mooie landschappen in dit gebied is deze training een feestje: Genieten met hoofdletter G zeg ik dan. In de warme zon ontspannen we ’s middags bij Solemar, een spa met diverse zwembaden en sauna om de hoek: Bad Dürrheim is met recht een kuuroord te noemen! ’S Avonds is er nog tijd voor een korte core& stability sessie met weerstandsbandje.

Woensdag:

’s Ochtends doen we wederom een baantraining. Na lang inlopen en de gebruikelijke loopscholing & versnellingen wordt de 5 x 1000m in een mooie groep voltooid. De groep deze week bestaat vooral uit atleten van Bram bij Leiden atletiek. ’s Middags lopen we 9 km in een rustig tempo.

Donderdag:

En weer is het warm en zonnig (de snelle planga komt goed van pas)! We beginnen met een duurloop van ca. 60 min. Eén van de voordelen van trainingsstages ten opzichte van reguliere werkweken zijn wat mij betreft de middagslaapjes. Voor mij een voorwaarde om 2x te kunnen trainen op een dag, hetgeen ik thuis dan ook zelden doe. ’s Middags is het tijd voor een circuitje van kracht- en core-oefeningen.

Vrijdag:

Na een losloopronde van 8km in de ochtend, is het ’s middags eindelijk tijd voor lange tempo’s bij het Schwenninger Moos! Een prachtig moeras-gebied met een ronde van 3 km. Deze lopen we 2 keer op een vlot, opbouwend tempo. Ik vind dit naast de lange duurlopen de leukste trainingen om te doen. ’s Avonds eten we in een typisch Duits restaurant.

Zaterdag:

Ik begin te wennen aan de heuvels en de lange duurloop van 80 min. gaat lekker! Na afloop zingen Peter-Jan en ik onze dagelijkse songs (ongetwijfeld vals, zeker sfeerverhogend). ’s Middags doe ik een krachttraining in de gym.

Zondag:

Rust. Na 30 min de benen te hebben losgefietst, alle tijd om te zwemmen & zonnen. Flaneren over de markt van Bad Dürrheim en daarna een terrasje pakken kan zelfs ook. Met alle trainingen van deze week in de benen een must, zo’n rustdag.

Foto: Instagram Tim Bolink

Nieuwsoverzicht