Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Lacey Conner

Atlete van de week: Lacey Conner

door hardloopnetwerk

Lacey Conner is een bekende voor de Nederlanders in Portland. De atlete studeert sociologie en Spaans aan de universiteit van Portland. Naast haar studies presteert ze ook nog als atlete. Wij besloten ‘Happy Lacey’ uit te roepen als ‘Atlete van de Week’.

Door Jasper Boot

Welke studie doe je in Portland?

Ik studeer sociologie en Spaans op de universiteit in Portland.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Op mijn 12e ben ik begonnen met hardlopen bij een lokale club. Voor mijn middelbare school rende ik rondjes op de baan. Thuis werd er altijd over hardlopen gesproken, omdat mijn vader trainer is en mijn moeder liep ook hard.

Wat is jouw doel?

Elk jaar wil ik mijn tijden verbeteren en een betere hardloper worden. Elke wedstrijd wil ik het gevoel hebben dat ik alles heb gegeven.

Wat is jouw favoriete afstand?

Ik denk dat de 3000 meter mij het beste ligt. Het is namelijk de leukste afstand, want het is niet té kort, maar ook niet té lang. Het is de perfecte combinatie tussen snelheid en uithoudingsvermogen.

Ik denk dat de 3000 meter mij het beste ligt. Het is namelijk de beste afstand, want het is niet té kort, maar ook niet te lang.

Geniet de baan of het crossen jouw voorkeur?

Dat is een moeilijke vraag! Ik houd van crossen, omdat je als team meer samenwerkt om de doelen te bereiken. Maar als ik eerlijk ben, dan vind ik de baan leuker! Ik houd ervan om hard te rennen en de aanmoedigingen van het publiek helpen mij om mentaal de wedstrijd te volbrengen.

Jij kent dankzij het leven in Portland een aantal Nederlandse atleten. Wat vind je van de mentaliteit van de Nederlanders?

Ik houd van mijn ”Portland Dutchies” (Anne, Jasmijn en Susan). Ik bewonder hun sterke mentale weerbaardheid en hun verlangen om de beste te zijn. Ze werken zo hard om hun doelen te behalen! Jasmijn, Anne en Susan hebben een unieke mentaliteit als het gaat om hardlopen en ik heb veel van hen geleerd. Door het harde werken belonen zij zichzelf!

Jasmijn Lau zei een paar weken geleden: ”Wij zijn de ”Happy Lacey Fans”. Waarom heb je die bijnaam?

”Happy Lacey” onstond doordat Jasmijn Lau foto’s van mij begon te publiceren in haar Instagram-verhaal met mijn favoriete eten in onze cafetaria op school. Ze maakte een foto van een gerecht dat ze daar serveren en wat ik erg lekker vind, namelijk taco-schaal. Die ene foto met de taco-schaal.. Ik ben normaliter een vrolijk persoon, maar met taco’s of burrito’s ben ik helemaal een vrolijk persoon! Vandaar de naam ”Happy Lacey”. Omdat Jasmijn nu in Nederland zit, ben ik eigenlijk de ”Sad Lacey”.

Omdat Jasmijn nu in Nederland zit, ben ik eigenlijk de ”Sad Lacey”.

Wat vind je van Hardloopnetwerk?

Hardloopnetwerk is geweldig! Toen ik eenmaal had geleerd wat Hardloopnetwerk inhield, was het super gaaf om alle Nederlandse atleten te volgen en te zien wat er allemaal gebeurde in de atletiekwereld in Nederland! Ik wou dat ik de Nederlandse taal beter zou beheersen, want dat zou het lezen van de berichten op Instagram zeker makkelijker maken! Ik heb met Jasmijn Lau en Susan van Weperen behoorlijke goede leraren, dus ik zou in een mum van tijd Nederlands moeten spreken.

Dit jaar kom je waarschijnlijk naar Nederland toe. Kunnen de Nederlanders jou ook in actie zien op de baan?

Ik hoop dit jaar naar Nederland te komen, maar ik weet nog niet of ik een wedstrijd ga lopen. We gaan wel zien hoe het loopt!

Wat wil jij zeggen tegen onze Nederlandse lopers?

Jullie inspireren mij om een betere hardloper te worden!

Foto: Instagram Lacey Conner

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten