Koolhydraten stapelen, de meeste hardlopers weten dat ze pasta (of rijst of aardappelen) moeten eten voor een halve of hele marathon. Om deze geweldige energiebron wat lekkerder te maken een heerlijk vegan recept. Spaghetti en een zelfgemaakte pastasaus met heerlijke plantaardige gehaktballetjes, gemaakt van erwteneiwit.
INGREDIËNTEN (per persoon)
- 5 Beyond Meatballs
- 120 g spaghetti (of andere pasta naar wens) 1 eetlepel vegan Parmezaan
INGREDIËNTEN VOOR ZELFGEMAAKTE TOMATENSAUS
- 1 1⁄2 ui, fijngehakt
- 1 laurierblad (vers of gedroogd)
- 1 takje verse oregano (of 1⁄2 theelepel gedroogde)
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt 2 eetlepels tomatenpuree
- 1⁄4 kopje olijfolie
- 2 theelepels zout
- 1 blik tomatenblokjes
BEREIDING
Kook de spaghetti beetgaar en zet apart. Bak de Beyond Meatballs zoals aangegeven op de verpakking. Doe de beetgare pasta en 85ml water in een pan en laat een minuutje koken of net zo lang tot de pasta het water heeft opgenomen. Voeg de tomatensaus toe, meng met de pasta en laat nog 3 minuten koken. Voeg de gebakken Beyond Meatballs toe en blijf roeren tot de spaghetti en gehaktballetjes goed met de saus zijn vermengd. Schep in een kom en bestrooi met vegan Parmezaan.
BEREIDING VAN DE TOMATENSAUS
Fruit de uien, al roerend, met de olijfolie, oregano, laurier, knoflook in een grote pan op matig vuur, tot ze glazig zijn (ongeveer 15 minuten). Voeg de tomatenpuree toe en laat nog vijf minuten koken. Voeg de tomaten uit blik toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat 1 uur sudderen en roer om de vier à vijf minuten om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Breng op smaak met zout.
- Deze 10-kilometerwedstrijden mag je niet missen deze winter
- Onze vijf favoriete running tights (voor vrouwen)
- De favoriete alternatieve trainingen van Niels Esmeijer
- Rising Star: Jochem Wiersma
- Kiplimo verpulvert eigen wereldrecord in Zevenheuvelenloop