Voor de Week Zonder Vlees van 8-14 maart hebben we dit lekkere recept voor je. Deze flatbread pizza’s maak je met plantaardig gehakt voor een flinke portie proteïne op je bordje. Lekker en voedzaam na een stevige training. Maar deze beauty’s misstaan natuurlijk ook niet tijdens de (weekend)borrel.
INGREDIËNTEN
- 4 stuks flatbread
- 1 verpakking Beyond Mince 300 g (plantaardig gehakt)
- 1 knoflookteentje, geperst
- 100 g granaatappelpitjes
- 10 g munt fijngesneden
- 150 ml plantaardige Griekse yoghurt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1⁄2 tl kaneel
- 1⁄2 tl chilivlokken
- Zonnebloemolie
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze in 5 stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de flatbreads in 5 minuten af maar zet de oven nog niet uit.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan hoge temperatuur en rul de Beyond Mince volgens de instructies op de verpakking. Kruid het gehakt met de chilivlokken, paprikapoeder, komijnpoeder en kaneel en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de Griekse yoghurt samen met de knoflook in een kom en roer tot een gladde saus.
- Bestrijk de flatbreads met tomatenblokjes en verdeel hier het gehakt over. Bak de flatbreads nog 8-10 minuten op 200 °C.
- Haal de flatbreads uit de oven en garneer met de granaatappelpitjes, munt en knoflook-yoghurtsaus. Serveer de flatbreads warm.
Wil je meer inspiratie voor de Week Zonder Vlees?
Check www.weekzondervleesmetvlees.nl en kijk welk type vleeseter jij bent. Dan ontvang je gratis een persoonlijk plantaardig menu, je boodschappenlijst en zeven lekkere recepten afgestemd op jouw type en kun je de hele week vooruit. Eet smakelijk!
- Deze 10-kilometerwedstrijden mag je niet missen deze winter
- Onze vijf favoriete running tights (voor vrouwen)
- De favoriete alternatieve trainingen van Niels Esmeijer
- Rising Star: Jochem Wiersma
- Kiplimo verpulvert eigen wereldrecord in Zevenheuvelenloop