Home Laatste Nieuws 5 vragen aan Korte Cross Kampioen Nick Marsman

5 vragen aan Korte Cross Kampioen Nick Marsman

door hardloopnetwerk

Eerder deze week konden we dankzij Team4Mijl al het verhaal achter de gouden race van Elisa de Jong horen, winnares bij de korte cross. Wij wilden ook meer weten over de overwinning van Nick Marsman (21) bij de mannen korte cross, en stelden hem 5 vragen.

“Ik vind het heerlijk om zoveel bochten te maken en dat samen met de steile klimmetjes, de afwisselende ondergrond, het mooie weer en de mooie omgeving maakte dit een geweldige dag om te crossen.”

Hoe had je je voorbereid op deze wedstrijd?

8 december heb ik al een proefwedstrijd gelopen op hetzelfde parcours. Toen was het heel erg modderig. Afgelopen zaterdag ben ik wezen kijken bij de masters en heb ik zelf nog even het parcours verkend. Nu was het parcours veel minder modderig en kreeg ik een aardig idee van hoe de wedstrijd zou kunnen verlopen.

Wat was het wedstrijdplan en kon je dat ook tot uitvoering brengen?

Het plan was om te blijven plakken bij de koploper(s) en dan de laatste honderden meters (afhankelijk van hoe sterk ik mij voelde) versnellen en vertrouwen op mijn eindsprint. De eerste kilometer heb ik dit ook gedaan, maar ik voelde mij zo sterk dat ik vlak voor het ingaan van de tweede en laatste ronde de kop overnam en een klein gat trok. Dat gat werd steeds groter en ik bleef maar licht versnellen. De laatste 200 meter was het duidelijk dat mij de overwinning niet meer afgepakt kon worden. Achteraf had ik zelf nog wel harder gewild en gekund, maar de voorsprong die ik had was natuurlijk voldoende dus was het niet nodig geweest om nog harder te gaan. 

Wat vond je van het parcours? Welk stuk vond je lastig?

Ik vond het een ontzettend gaaf parcours! Ik vind het heerlijk om zoveel bochten te maken en dat samen met de steile klimmetjes, de afwisselende ondergrond, het mooie weer en de mooie omgeving maakte dit een geweldige dag om te crossen. Ik kan niet echt zeggen dat ik op een gedeelte van het parcours minder sterk was. Voor mijn gevoel is het ’t mulle zand, maar daar zal iedereen wel last van hebben gehad 😂 .

Gaf je jezelf van te voren een goede kans om te winnen?

Ik wist dat ik een hele goede kans maakte op het podium. Mijn doel voor de wedstrijd was om goud te halen en dat is gelukt! 

Wat zijn je doelen voor het baanseizoen?

De doelen voor het baanseizoen zijn snelle tijden lopen op de 800m en 1500m. Voor de 800m wil ik proberen mij te plaatsen voor het EK onder 23 jaar in Gävle, Zweden. Daarvoor moet ik 1:48.25 op de 800m lopen. Mijn PR is nu 1:49.42 (indoor).

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten